Demokrate Pljevlja: Radnici Vektra Jakić izloženi pritiscima da podrže kandidaturu Đukanovića

"Zar je Brković, koji je urnisao pljevaljske šume u poslednjih deceniju, dobio koncesije u Pljevljima da osniva partijsku ćeliju DPS-a pod imenom Vektra Jakić?"
6 komentar(a)
oo demokrate pljevlja, Foto: Demokrate Pljevlja
oo demokrate pljevlja, Foto: Demokrate Pljevlja
Ažurirano: 22.03.2018. 13:37h

Nekoliko desetina građana Pljevalja obratilo se Opštinskom odboru Demokratske Crne Gore Pljevlja, zahtijevajući reakciju zbog političkih pritisaka kojima su izloženi od strane poslodavaca i pretpostavljenih, saopšteno je iz te partije.

"Radnici i zaposleni u "Vektri Jakić", kao i zaposleni u nekim drugim firmama i preduzećima u gradu, suočavaju se sa pritiscima poslodavaca u smislu davanja potpisa za presjedničku kandidaturu Mila Đukanovića", kaže se u saopštenju Demokrata.

Oni su "oštro osudili" postupanje Dragana Brkovića koji "umjesto da isplati šest zarada koje duguje zaposlenim radnicima, iste privodi u kancelariju i primorava da stave potpis kao znak podrške Milu Đukanoviću".

"Zar je Brković, koji je urnisao pljevaljske šume u poslednjih deceniju, dobio koncesije u Pljevljima da osniva partijsku ćeliju DPS-a pod imenom Vektra Jakić?", poručili su.

Demokrate Pljevlja su pozvale nadležne organe, tužioca i inspekciju rada da zaštite zaposlene u Pljevljima od političkog progona i pritiska kojem su izloženi.

"Upozoravamo rukovodstvo Vektre Jakić, koje istovremeno gazi Zakon o radu i Ustav Crne Gore, da nijednom radniku ne smiju biti uskraćena prava iz radnih odnosa zbog drugačijeg političkog opredjeljenja i mišljenja", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: