Bošnjacima nude mjesta u Opštini

Đeljošaj predlaže jačanje saradnje sa BS u Tuzima
2579 pregleda 3 komentar(a)
Nude radna mjesta u Opštini Tuzi: Čelnici albanske koalicije i Ramović, Foto: Zoran Đurić
Nude radna mjesta u Opštini Tuzi: Čelnici albanske koalicije i Ramović, Foto: Zoran Đurić

Vladajuća koalicija u Tuzima ponudila je Bošnjačkoj stranci (BS) mjesta u opštinskoj administraciji nakon što je ta stranka podržala izbor opštinskih čelnika. Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj je razgovarao sa predsjednikom opštinskog odbora BS-a Harisom Ramovićem i ponudio mu saradnju.

“Kako bismo dokazali spremnost u radu, ponudili smo bošnjačkoj manjini mogućnost participacije u administraciji opštine.

Cijenimo da ova odluka Albanskog foruma doprinosi očuvanju i afirmaciji multinacionalnih odnosa u Malesiji. Kao predsjednik svih građana, ubijeđen sam da političke odluke treba planirati dugoročno, stoga sam siguran da će ova saradnja biti na dobrobit svih građana Malesije, bez razlike”, kazao je Đeljošaj nakon sastanka.

Podsjećajući da koalicija albanskih stranaka uz odbornika Demokrata Štjefana Camaja ima potrebnu većinu, Đeljošaj je istakao da su ih Bošnjaci podržali i pored pritisaka. Istakao je i da se koalicija Albanske altrenative, Demokratskog saveza i Demokratske unije Albanaca (DUA), tokom predizborne kampanje zalagala za integraciju manjina koje žive u Malesiji.

“Svjesni da Albanski forum uz podršku Camaja ima većinu u Skupštinu opštine Tuzi, od 17 odbornika, čime je obezbijeđena stabilna vlast. Istovremeno, Bošnjačka stranka je dala korektnu i bezrezervnu podršku aktuelnoj većini na svim dosadašnjim sjednicama Skupštine opštine, i pored činjenice da je bila izložena velikim pritiscima od strane pojedinih odbornika Demokratske partije socijalista (DPS). Međutim njihov ozbiljan i konstruktivan stav je za svako poštovanje u očuvanju multinacionalnih odnosa u Malesiji”, kazao je on.

Bonus video: