Prava Crna Gora: Đukanović da sa istim žarom brani naše Notr Damove

"Đukanović žali za Notr Damom, a u Crnoj Gori stvara atmosferu i unižava, pa i uništava naše Notr Damove", poručuju iz Crne Gore
1933 pregleda 44 komentar(a)
Rukovodstvo Prave Crne Gore
Rukovodstvo Prave Crne Gore

Prava Crne Gora je pozvala predsjednika Crne Gore da sa istim žarom sa kojim izražava za solidarnost sa Notr Damom pokaže i demonstrira u odnosu na ovdašnje svetinje kao što su manastir Ostrog, Đurđevi Stupovi, Manastir Morača, Cetinjski Manastir i mnoge druge temelje duhovnosti i kulture, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Iz te partije su iskazali solidarnost i žaljenje zbog događaja u Parizu u, kako navode, teškom trenutku za cijeli svijet.

"U ovim teškim trenucima moramo podsjetiti sve one koji danas sa pravom tuguju i žale da našem narodu nije bilo ništa lakše dok su nam, pa i u bliskoj prošlosti, recimo na Kosovu i Metohiji, palili i rušili naše Notr Damove. Tada je gorio dio nas, kako bi sada sa pravom rekao predsjednik Makron, s tim što su tada upravo slični Makronu i njegovi pokrovitelji držali šibicu u rukama. Naravno, tada ih nije krasila saosjećajnost, ali ni solidarnosti što gori dio našeg bića. Naprotiv", ocjenjuju iz Prave.

Kako objašnjavaju, ovo ne govore da bi likovali, već da bi upozorili na dvostruke aršine i na važnost solidarnosti, "koja je nama dominantno bila uskraćena i za nas zabranjena".

Ističu da kada je riječ o Crnoj Gori naročito "upada u oči" reakcija reakcija predsjednika Mila Đukanovića, koji je kazao da “Crna Gora stoji uz Francusku u obnovi Katedrale.”

"Prava Crna Gora pozdravlja takav pristup, ali upozaravamo da se radi o licemjerstvu i neiskrenoj politici. Baš u momentu dok Đukanović želi da obnavlja Katedralu u Parizu, istovremeno on i njegovi, na čelu sa Duškom Markovićem, najavljuju rušenje naših svetinja", dodaje se u saopštenju.

"Đukanović žali za Notr Damom, a u Crnoj Gori stvara atmosferu i unižava, pa i uništava naše Notr Damove. Stoga, Pozivamo gospodina Đukanovića da sa istim žarom sa kojim izražava solidarnost sa Notr Damom i sa kojim ljubi i kleči pred svetinjama u Jerusalimu, pokaže i demonstrira u odnosu na ovdašnje svetinje i naše Notr Damove, kao što su manastir Ostrog, Đurđevi Stupovi, Manastir Morača, Cetinjski Manastir i mnoge druge temelje naše duhovnosti i kulture, koji su mu trn u oku", poručuju iz Prave Crne Gore.

Zaključuju porukom da je ta stranka uz narod Francuske u nadi da će se Notr Dam što brže podići iz pepela.

Bonus video: