Perović: Idući protest u subotu, dodatni protesti zbunjuju, ali podržavamo svaki vid borbe

"Istorijski je potpis 39 poslanika koji sada djeluju jedinstveno. Tih 39 poslanika je glasalo 180,000 građana, a DPS je na istim izborima glasalo manje od 160.000", kazao je Perović
8876 pregleda 88 komentar(a)
Perović, Foto: Savo Prelević
Perović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.04.2019. 12:21h

Građanski protesti biće organizovani u subotu u 19 časova ispred zgrade Predsjedništva, kazao je član organizacionog odbora pokreta “Odupri se-97.000” Džemal Perović. On je rekao da će protestima prisustvovati svi potpisnici Sporazuma o budućnosti.

“Naredni protest biće upravo na ovom mjestu. Targetiramo uzročnike svekolike patnje crnohorskih građana i one koji su glavni uzročnici problema. Protesti su politički jer je njihova politika uzrrok bijede građana Crne Gore. Građani su oslobođeni straha od njihovog mehanizama vladanja I niko ih ne može prevariti”, kazao je Perović na konferenciji za novinare ispred zgrade Predsjedništva.

On je kazao da vjeruje u masovnost protesta iako potoje pritisci na građane.

“Nakon četvrtog protesa stavljena je u pogon tajna mašinerija koja obilazi kuće. Očekujemo i javne napade svake vrste kao što je bilo desetak prekršajnih prijava, što je pola odbora”, rekao je on. Na pitanje da li podržava proteste pokreta “Do slobode” koje organizuje Duško Knežević, Perović je rekao da svako ima pravo na mirna okupljanja ali da najavljeni protest ispred Tužilaštva zbunjuje javnost.

“Od početka smo pohvalili to što iznosi dotični gospodin ali podržavamo ustavbnmo pravo svakog građanina na mirna okupljanja. Podržavano borbu svakog pojedinca na urušavanju ovog sistema. Nakon nastojanja da se bude dio našeg protesta, pozivom da se organizuje paralelni protest utiče se na zbunjivanje građana i to nije dobro”, kazao je Perović i istakao da predstavnici opozicije podržavaju proteste koje organizuju “Odupri se”.

“Na naše direktno pitanje upravo i oko ovih protesta, nepodjeljen je stav svih lidera opozicije da oni čvrsto stoje iza potpisanog sporazuma i da ćemo nastaviti sa zajedničkim akcijama”, kazao je Perović.

On je rekao i da će predstavnici pokreta i opozicije ići na turneju predstavljanja Sporazuma, navodeći da sastanci još nijesu zakazani. Kazao je I da će osim Brisela posjetiti još neke međunarodne adrese. “Dodatna snaga našeg protesta je činjenica da je sada čitav svijet vidi na čemu je zasnovana tridesetogodišnja vladavina. Istina je da međunarodni centri moći insistiraju da se vlast može promjeniti jedino na izborima, ali ova vlast ne može. To je dokazano aferom “Koverat” i svim drugim aferama koje su se dešavale ranije. Mi želimo da prije tih slobondih izbora demontiramo sistem i dobijemo nezavisne institucije koje će ih poslati u istoriju, penziju a neke i u zatvor”, kazao je on navodeći da je sve na građanima.

Perović je poručio i da će pokret “Odupri se” trajati i nakon smjene vlasti, iako ih dio javnosti optužuje da su “potrčali za foteljama”. “Ovaj pokret biće dugoročno organizovan kao korektivni faktor I pozvaćemo građane na proteste protiv svake buduće lasti ukoliko nastavi sa koruptivnim radnjama I nasleđem DPS-a”, rekao je on.

Bonus video: