Knežević će se obratiti putem video bima: Saopštiće informacije o Ivici Stankoviću

Ako se ne istraje na iskazivanju bunta na ulici, Jovanović je ocijenio da će "sistem nastaviti još više da truje, pljačka, otima, zavodi strah i besramne laži inauguriše u jedinu istinu"
5930 pregleda 14 komentar(a)
Sa presa pokreta "Do slobode", Foto: Luka Zeković
Sa presa pokreta "Do slobode", Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.04.2019. 15:31h

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević će na sjutrašnjem protestu, koji organizuje pokret "Do slobode", saopštiti informacije koje ima o Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

Protestni skup, koji finansiraju Knežević i drugi finansijeri čija imena ne žele da otkrivaju iz organizacionog odbora, će biti održan sjutra u 20 časova ispred sjedišta vrhovnog i specijalnog državnog tužilaštva.

"Pored niza govornika, potvrđujemo da će se putem video bima građanima obratiti predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, pokretač afere "Koverta". On je najavio da će sa javnošću podijeliti informacije koje ima o Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću”, kazao je na konferenciji za medije član organizacionog odbora pokreta "Do slobode", Božidar Jovanović.

U organizacionom odboru su, pored Jovanovića i Miljan Puškić, Milena Popović i Ivana Mihaljević.

Organizatori su, kako je kazao Jovanović, pozvali sve poliitčke partije da im se pridruže na protestu, ali još nijesu dobili odgovor.

Ako se ne istraje na iskazivanju bunta na ulici, Jovanović je ocijenio da će "sistem nastaviti još više da truje, pljačka, otima, zavodi strah i besramne laži inauguriše u jedinu istinu".

On je istakao da se nastavlja izražavanje građanskog bunta zbog uzurpacije državnih institucija i njihovog pretvaranja u poslugu režima, prije svih, specijalnog državnog tužioca.

"Pokret "Do slobode" poziva sve građane, koji žele da učestvuju u oslobođenju Crne Gore od kriminalne hobotnice i korumpiranog sistema, d azajedno nastavimo ka cilju i natjeramo i vrh režima i njegove pionire da se suoče sa posljedicama svojih činjenja", istakao je Jovanović.

On je naglasio da su za njih irelevantne ideološke, nacionalne i druge razlike, navodeći da im je jedini cilj demokratsko konstituisanje vlasti odgovorne pred svojim narodom, vladavina prava, sloboda medija i prosperitetna ekonomija.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li paraleleni protesti dovode do zbunjivanja građana, kao što tvrdi Džemal Perović iz pokreta "Odupri se", Jovanović je kazao da Knežević organizuje protest zbog toga što se pokret "Odupri se" izjasnio da će odložiti proteste na neodređeno vrijeme.

"Iz tog razloga je on organizovao ove proteste, jer nije bio zakazan sljedeći protest, da ne bi narod gubio volju i povjerenje u proteste. Knežević je javno podržao organizatore pokreta "Odupri se". Bilo je nekih nesuglasica, ali su se izgladile. Očekujemo njihovu podršku u četvrtak", kazao je Jovanović.

On nije mogao da precizira da li će protesti pokreta "Do slobode" biti praksa, navodeći da postoji mogućnost da se protesti dva pokreta ujedine.

Jovanović je kazao da iznos organizacije protesta nije poznat, jer će se po potrebi finansirati koliko bude trebalo: “Ima i drugih finansijera koje ne možemo saopštiti zbog njihovih ličnih interesa”.

Na prvom protestu, kako je kazao, neće šetati do "ničije kuće" u Zeti, ali postoji mogućnost da to učine u budućnosti.

Bonus video: