Demokrate: Partijski vojnici DPS-a izazvali incident u Skupštini Prijestonice

4959 pregleda 7 komentar(a)
Danas na Cetinju, Foto: Sceenshot
Danas na Cetinju, Foto: Sceenshot

Demokratska Crna Gora dostavila je video-snimke na kojima se, kako navode, vide par službenika Skupštine koji su dobili naređenje da uklone plakate sa mjesta predviđenih za odbornike Demokrata.

"Cetinjski DPS još jednom je na djelu i još jednom u Skupštini Prijestonice pokazao bezakonje i bahatost, što nikoga ne čudi s obzirom na to da je ova lokalna vlast konstituisana na osnovu volje crnih kapuljača i afere “Koverat” umjesto na osnovu volje građana", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Dodaju da upravo zbog afere “Koverat”, odbornici Demokrata u Skupštini Prijestonice bojkotuju njen rad, ali da su ipak u plenarnoj sali istakli su informacije kojima se građani pozivaju na građanski protest koji se održava u subotu.

"Naravno – bez objašnjenja po kojem osnovu to čine, ali uz jasnu naznaku da im je naređenje za sprovođenje te radnje izdao Nikola Radović, direktor Službe za zajedničke poslove koji na snimku užurbano napušta salu Skupštine kako ne bi bio snimljen. Drugi koji je insistirao na skidanju plakata je Mirko Stjepčević iz Upravnog odbora preduzeća Sportski centar. Inače, oba vinovnika ovog incidenta ostala su upamćena kao akteri „čuvene“ fotografije na kojoj se vidi kako u društvu još desetak njih maze fotografiju predsjednika DPS-a", piše u saopštenju Demokrata.

Dodaju da su se u zgradi Skupštine Prijestonice neosnovano pojavili i predstavnici Komunalne policije koji nemaju nikakvih nadležnosti u toj instituciji.

Bonus video: