Knežević poručio Đukanoviću: Jovićević će doći i počistiti te

Knežević je najavio da će objaviti snimak razgovora sa Draganom Bokanom, koji ga je navodno nazvao i rekao da nije Đukanovićev prijatelj, već da se znaju samo sa košarke
54475 pregleda 67 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Filip Roganović
Sa protesta, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.04.2019. 20:28h

Oko hiljadu građana okupilo se večeras ispred Tužilastva na protestu koji je organizovao pokret Do slobode, iza kojeg stoji predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

Knežević je iznio teške optužbe na račun Dragana Bokana, Ivice Stankovića, njegovog sina Alekse...

Knežević je vrhovnom tužiocu Ivici Stankoviću poručio kako je mislio da će uraditi ono što mu je posao, a ne da uzima poklone od mafije.

Knežević je kazao da je slučaj specijalni tužlac Milivoje Katnić dobija instrukcije direktno od "vođe kriminalne grupe Zorana Lazovića", koji, kako je rekao, pokriva najveći narko klan u Crnoj Gori.

Knežević je kazao da ga je danas zvao Dragan Bokan, da mu kaže da nije Đukanovićev prijatelj i da se znaju samo sa košarke.
On je najavio da će objaviti snimak razgovora.

"Platićeš kad tad, Milo Đukanoviću, ali ne na tvoj podmukli način, već pred nezavisnim sudovima, po zakonu," kazao je Knežević.

"Ja sam Andriju Jovićevića odvojio da bude predsjednički kandidat, ja sam ga umirio, ali će ti on biti Eliot Nes koji će doći i počistiti tvoje kriminalne grupe", kazao je Knežević u obraćanju Đukanoviću.

"Reci Javno i zakuni se pred Bogom u tvoga sina da mi nijesi nudio da ta faraonska vila, ta ničija kuća bude na moje ime.

Budi muško, kukavice ljudska i reci istinu, i za Sajam i za Meljine i tajne firme i račune koje imaš u inostranstvu i za Sen Trope priznaj da reketiraš ljude. Izgubio si se u svojim lažima, lažove. Nijesam ti bio prijatelj, ali jesu moje pare da ljetujes po Dubaiu, Abu Dabiju i Sen Tropeu.

Pozvao je Đukanovića da organizuje TV duel.

"Ako si muško organizuj tv duel na tvojoj TV da se ja i ti pogledamo u oči, da ljudi vide ko ne krije istinu i ko laže. Da vide ko će se preznojavati."

"Svega ti je malo. I provizija i milijardi i crnih poslova, porta Montenegra, Lustica, Svetih stefana, Miločera, Telekoma, Elektroprivreda… Ti stida nemaš. Sve ste uzeli. Ti, tvoj brat sa četiri banke, Elektroprivredom, sestrom koja ima monopol na svakog investitora da familija uzme prva, pa što ostane Crnoj Gori. Đe ti je ljudskost, bruko crnogorska da pred očima onih koji žive kao podstanari u tvojoj državi gradiš velelepnu vilu u sred Podgorice od 2000 kvadrata", poručio je Knežević Đukanoviću.

"Ne možes u oči pogledati nijednog Crnogorca čija djeca sa najvišim školama čekaju na posao, a ti svojem sinu daješ poslove sa stranim investitorima i državnu imovinu da gradi hidrocentrale. Tata sinu tudju i narodnu svojinu i bogastvo da bi i on zarađivao milione mjesečno. Ti si kleptoman koji otima sve što poželi i prisvaja ono što mu i ne treba, samo da drugi nemaju", kazao je Knežević u obraćanju predsjedniku države Milu Đukanoviću.

Prekinula se veza i Kneževićevo uključenje.
Na skupu je zbog problema sa vezom pušten snimljeni video sa njegovim govorom.
"Milo, ti si Kaligula koji svoga konja može proglasiti konzulom, proglašavaš svoje konje ministrima i konzulima, ali Crnogorci nisu magarci," kazao je Knežević.
"Žrtvovao si Miga Stijepovića, a pare su otišle kod tebe," dodao je on.
Knežević
Knežević autor: Srdan Kosović
"Priznajem, grešan sam, davao sam đavolu nekad", rekao je Kneževic.
"Mislili su da ću ćutati i moliti. Ja ne ćutim i ne molim, ja sam tu sa vama."

Duško Knežević je preko video bima poručio da je njegova namjera bila da Crna Gora bude bogata zemlja.

"Oni to ne daju. Oni hoće da samo prva familija bude bogata, a njihove sluge da postanu krem crnogorskog društva. Svi ostali, što se njih tiče, trebaju im kad dođu izbori da im daju po vreću brašna. Ko ne sluša može da crkne", kazao je on.

Aktivista iz Pljevalja Radan Raičević rekao je da se prosječnom platom u svijetu nešto kupi, pođe na ljetovanje, zimovanje, a da kod nas služi za preživljavanje.
"Za preživljavanje je socijalna pomoć, a u Crnoj Gori je socijalno ugroženo 80 odsto stanovništva", rekao je on.
Pozdravio je studente koji su morali da idu da beru marihuanu, jer ne mogu drugačije zaraditi novac.
Mijatović je kazao da je on bivši vicešampion Crne Gore u košarci i izazvao je Đukanovića na partiju basketa i da onaj ko izgubi napusti državu.
Miroslav Mijatović poručio je da je ovo "pobuna gladnih protiv nezasitih, osiromašenih protiv nenajedenih, potlačenih i obespravljenih protiv bahatih".
"Đukanović nas svojom bahatošću i osionošću tretira ka marvu," kazao je Mijatović.
Boris Pejović, bivši član i aktivista Demosa i Demokratskog fronta, koji sada u SAD radi kao vozač kamiona, u video poruci je kazao da mladi koji nisu imali člansku kartu DPS-a sada svoju sreću traže pod tuđim nebom.
"Uz sve nasše razlike mi moramo da znamo da je Crna Gora naša zajednička kuća", poručio je Rudović autor: Srdan Kosović
"Nema toga majčinoga sina pred kojim se Crna Gora povukla i koji nam može zabraniti da govorimo", rekao je Rudović.
Rekao je da je u savez za slobodnu Crnu Goru dobrodošao svako, "pa i oni koji su bili u DPS-u, a kamoli oni koji poznaju sistem".
"Hoćemo li sistem u kojem se Šarićima i Kalićima plaćaju stotine hiljada", dodao je on.
Nezavisni poslanik Neđeljko Rudović kazao je da je prihvatio da govori na skupu jer se, kako kaže, samo zajedno može stvoriti vlast koja služi narodu.
"Nema nam budućnosti ako nam zavisi ko će upravljati državom od toga ko ima deblju kovertu", kazao je Rudović.
Na protestu su i poslanici Demokratskog fronta Milan Knežević, Predrag Bulatović, Slaven Radunović, Koča Pavlović, Milun Zogović, Ljiljana Đurašković i Jovan Vučurović, kao i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović.
Građani se okupljaju ispred zgrade tužilaštva
Građani se okupljaju ispred zgrade tužilaštva autor: Darvin Murić

Bonus video: