Džankić: Demokrate u potpunosti stoje iza Bojanića

Kako je kazala članica Glavnog odbora Demokrata, nema zadataka i obaveze koji na zahtjev predsjedničkog kandidata u toj partiji neće ispuniti
246 pregleda 10 komentar(a)
Tanja Džankić, Foto: Demokratska Crna Gora
Tanja Džankić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 22.03.2018. 19:44h

Niko nema pravo niti argumente da prigovori Demokratskoj Crnoj Gori na zalaganju za uspjeh zajedničkog kandidata opozicije na predstojećim predsjedničkim izborima, jer Demokrate čine sve da kandidat Mladen Bojanić kao častan i pošten čovjek bude izabran za prvog čovjeka u državi, kazala je Tanja Džankić, članica Glavnog odbora Demokrata.

Funkcioner Demokratskog fronta Vladislav Bojović pozvao je ranije danas Demokrate da podrede svoje stranačke interese kandidaturi Bojanića.

"Demokratska Crna Gora u potpunosti je posvećena aktivnostima za stvaranje neophodnih pretpostavki za pobjedu Mladena Bojanića na predsjedničkim izborima 15. aprila. Kako smo to više puta istakli, sva naša partijska infrastruktura stavljena je na raspolaganje zajedničkom opozicionom kandidatu i, u tom smislu, bez odlaganja i najbrže ispunjavamo svaku obavezu koju gospodin Bojanić i njegov izborni štab pred nas postavi. Osim toga, Demokrate su za samo tri dana prikupile i dostavile onaj broj potpisa podrške za predsjedničkog kandidata koji su na sebe po raspodjeli i preuzeli da prikupe. Niko nema pravo, a što je još bitnije – ni argumente za to, da prigovori Demokratskoj Crnoj Gori na zalaganju za uspjeh zajedničkog kandidata opozicije na predstojećim izborima. Naprotiv, učinili smo, činimo i činićemo sve da se Bojanić kao častan i pošten čovjek nađe na funkciji prvog čovjeka u državi, jer mu to po svemu pripada, za raliku od Đukanovića, kojem to ni po čemu ne pripada. Kao dokaz za to je i povlačenje kandidature predsjednika Demokrata u korist zajedničkog predsjedničkog kandidata, kojeg su predložile pojedine opozicione partije"; kazala je Džankić.

Kako je kazala, nema zadataka i obaveze koji na zahtjev Bojanića Demokrate neće ispuniti.

"Demokrate, da ne bi bilo neke zabune, preuzele su na sebe obavezu da ispune zahtjeve koji dođu iz izbornog štaba gospodina Bojanića i njega lično, što ne znači, niti je to normalno, niti uobičajeno u civilizovanom svijetu koji baštini neka najosnovnija pravila političke utakmice, da bi sad trebalo da ispunjavamo i zatjeve partija ili političkih subjekata koji su podržali gospodina Bojanića. Ono što od početka činimo: sve zahtjeve i sugestije primimo k znanju i u odnosu na njih se odnesemo sa dužnom pažnjom. Dakle, nema tog zadatka i obaveze koje nećemo ispuniti na zahtjev Mladena Bojanića, koji kao nestranački kandidat osmišljava, kreira i vodi izbornu kampanju i saglasno tome utvrđuje obaveze političkim subjektima, koji su ga u ovoj kampanji nesebično podržali. Imajući u vidu da su Demokrate od svog osnivanja partija koja je etablirala svoje antirežimsko djelovanje tako što se na svim nivoima borimo protiv Demokratske partije socijalista, smatramo da imamo pravo da pozovemo sve činioce političke scene kojima je smjena vlasti u vrhu prioriteta da se uzdrže od međusobnog napadanja i pronalaženja više ili manje razloga za isticanje naših razlika u prvi plan", zaključila je Džankić.

Bonus video: