"Odupri se" poziva građane na protest: Zaglušimo lažne vijesti Javnog servisa

Poručuju da će se koncentrisati "na jednu od najsramnijih karika ovog sistema, koja 30 godina, još od svojih ratnohuškačkih poduhvata, zagađuje i truje našu javnost"
3917 pregleda 61 komentar(a)
Ruta večerašnjeg protesta, Foto: Odupri se
Ruta večerašnjeg protesta, Foto: Odupri se

Deveti protest pod sloganom "Odupri se" održaće se večeras u 19 sati na platou ispred Skupštine u Podgorici, a protestna kolona će se ovog vikenda uputiti ka zgradi Javnog servisa.

Karavan koji je prošlog vikenda obišao gradove širom zemlje je, kako su kazali iz pokreta "Odupri se", pokazao da je broj nezadovoljnih građana mnogo veći od onog koji svake subote šeta glavnim gradom "i da smo ogromna većina u svojoj zemlji."

Poručuju da će se na večerašnjem protestu koncentrisati "na jednu od najsramnijih karika ovog sistema, koja 30 godina, još od svojih ratnohuškačkih poduhvata, zagađuje i truje našu javnost."

"Takozvani Javni servis koji smo preimenovali u Sramni servis je partijsko glasilo, koje je više od mjesec dana ignorisalo sopstvene građane, čak i onda kada su se u hiljadama okupljali ispred njihove zgrade. Za Sramni servis tada su mnogo važnije bile izjave korumpiranih zvaničnika od glasa sopstvenih građana koji ga finansiraju", stoji u saopštenju.

Organizatori su pozvali građane da ponesu rekvizite "pomoću kojih ćemo da napravimo najveću buku na koju neće moći da ostanu gluvi."

"Zaglušimo njihove lažne vijesti pištaljkama, vuvuzelama, čegrtaljkama i šerpama. Podsjetimo ih na to da zahtijevamo ostavke njihovog Savjeta i generalnog direktora. Podsjetimo ih na to i da je presuđeno da su nekadašnji članovi Savjeta i bivši generalni direktor nezakonito smijenjeni, odnosno da su poništene odluke o njihovoj smjeni. Po kom su osnovu, pitamo onda, Božidar Šundić i sadašnji Savjet i dalje u svojim foteljama kada su ih prigrabili na nezakonit način pomoću političkog nasilja proizvedenog u Skupštini Crne Gore? Da li će se ikada u ovoj zemlji reagovati po zakonu? Istrajemo jer želimo odgovornost! Želimo državu koja se odnosi jednako prema svima! Jedino se zajednički za nju možemo izboriti! Kao građani, ne dopuštamo da nas oni koji nam rade i žele zlo usput prave ludim. Odupiremo se jer smo mi država", poručili su organizatori protesta.

Deveti protest, ističu, kao i svi prethodni, treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno.

"Pozivamo vas da brinete o onima koji stoje ili šetaju pored vas, da ih štitite i čuvate njihovo dostojanstvo. Molimo da se sa posebnim uvažavanjem odnosite prema starijima, osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom. Uvijek možete kontaktirati nekog od redara koji će se kao i svake subote zajedno sa snagama bezbjednosti brinuti da sve protekne u najboljem mogućem redu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: