URA: I Agencija i Orlandić potvrdili da je stanje piste u Tivtu katastrofalno

"Orlandić je samo jedan iz plejade tatinih sinova koji već godinama mijenja državne funkcije od šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova, preko pomoćnika direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice i raznih savjetničkih mjesta do pozicije izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore"
1103 pregleda 12 komentar(a)
Sa jučerašnje pres kongerencije GP URA, Foto: Savo Prelević
Sa jučerašnje pres kongerencije GP URA, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.04.2019. 10:55h

Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) je juče potvrdila autentičnost dokumenta koji smo objelodanili čime su samo stavili pečat na naše tvrdnje, a demantovali izvršnog direktora Aerodoma Crne Gore Danila Orlandića, stoji u današnjem odgovoru Građanskog pokreta (GP) URA na jučerašnje Orlandićevo reagovanje.

Građanski pokert URA je na jučerašnjoj pres konferenciji prredstavio procurjeli dokument Agencije za civilno vazduhoplovstvo koji, kako tvrde, svjedoči o ugroženoj bezbjednosti kako domaćih tako i inostranih državljana koji putuju preko aerodroma u Tivtu.

Orlandić je reagujući na te navode poručio sa sigurnost na Aerodromu Tivat nikada nije bila ugrožena te da će podnijeti prijave protiv GP URA.

“Da se Orlandić služi grubim neistinama juče je potvrđeno preko autentičnog dokumenta koji smo objelodanili, a u kojem stoji da je pista Aerodoroma Tivat u zabrinjavajućem stanju i da je prijetnja po bezbjednost putnika, službenika i avio saobraćaja. Osim toga saznali smo i da je Orlandić zbog zanemarivanja ovakvog stanja na pisti aerodrome do sada plaćao nekoliko kazni agenciji, što još više potvrđuje naše jučerašnje tvrdnje iznijete na konferenciji za novinare", navode u GP URA.

"Argumentovane kritike i dokaze da je infrastruktura aerodroma Crne Gore u lošem stanju, Danilo Orlandić po uzoru na svoju partijsku bazu vidi kao ‘pokušaj kompromitacije države Crne Gore i ugrožavanje njene rastuće ekonomije’. Nije URA gospodine Orlandiću pisala dokument o katastrofalnom stanju Aerodroma Tivat, već nadležna državna agencija (ACV). Mi smo kao odgovorni politički subjekt samo objelodanili javnosti ono što ste vi skrivali i zbog čega ćete vjerovatno krivično odgovarati", poručuju Orlandiću iz GP URA.

Kažu i da da je katastrofalno stanje piste Aerodroma Tivat, nespretno u jučerašnjem reagovanju potvrdio i sam Orlandić navodeći su te promjene na pisti uočili, da nijesu do sada ništa učinili povodom toga i da se i dalje administrativno pripremaju za sanaciju.

"Svojim reagovanjem, Danilo Orlandić je pokazao da nije dostojan funkcije koju obavlja i da nema potrebne moralne i stručne kapacitete, što nas i ne čudi ako imamo u vidu da se radi o partijskom uhljebu parazitske stranke. Orlandić je samo jedan iz plejade tatinih sinova koji već godinama mijenja državne funkcije od šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova, preko pomoćnika direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice i raznih savjetničkih mjesta do pozicije izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore. Ono što ne shvata mlađi Orlandić jeste da aerodromi nijesu igračka i da se tako važnim državnim resursom ne može upravljati na netransparentan i neodgovoran način dovodeći u pitanje bezbjednost saobraćaja i živote putnike”, naglašavaju iz GP URA.

Ponavljaju da su dokument objelodanili jer imaju odgovornost kao politički subjekt i zabrinuti su za sigurnost i živote putnika i zaposlenih na Aerodromu Tivat.

"Nastavićemo da se bavimo istraživanjem ovog problema i insistiraćemo na odgovornosti onih koji su doveli u pitanje bezbjednost putnika, zaposlenih u aerodromu Tivat i zaposlenih u aviokompanijama a čime su ugrozili i imidž Crne Gore kao turističke destinacije", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: