U Skupštini odgođeno glasanje o tri zakona

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Branka Tanasijević tražila je odgađanje glasanja o predlozima izmjena i dopuna zakona o parničnom postupku i o državnim simbolima i Danu državnosti, kao i Predlogu zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola
850 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice Skupštine, Foto: Screenshot
Sa sjednice Skupštine, Foto: Screenshot
Ažurirano: 24.04.2019. 12:35h

Skupština Crne Gore odgodila je glasanje o predlozima zakona za čije usvajanje je potrebna apsolutna većina poslanika.

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Branka Tanasijević tražila je odgađanje glasanja o predlozima izmjena i dopuna zakona o parničnom postupku i o državnim simbolima i Danu državnosti, kao i Predlogu zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola.

Ona je tražila odgađanje jer dio poslanika, koji bi, kako je rekla, želio da glasa o tim tačkama, ne prisustvuje sjednici parlamenta.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović zatražio je zaštitu poslanika koje je prošle sedmice Adminstrativni odbor novčano kaznio zbog izrečenih mjera opomene na skupštinskim sjednicama prošle i ove godine, među kojima je i on.

"Nemam ništa protiv da se taj novac odbije od plate, ali ima protiv da on ide u fond za zarade iz kojeg se isplaćuju plate poslanicima koji 30 mjeseci ne dolazi u Skupštinu. Tražim da taj novac ide u humanitarne svrhe“, rekao je Popović.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović kazao je da zbog umanjenja plata poslanicima koji su kažnjeni, neće biti uvećane zarade poslanika koji bojkotuju parlament.

Bonus video: