Kongres Radničke partije na Praznik rada

Na Kongres su, kao gosti, pozvani predsjednici opozicionih političkih partija, vođe pokreta „Odupri se“ i istaknuti sindikalci
571 pregleda 0 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović

Drugi redovni Kongres Radničke partije (RP) biće održan 1. maja, na Praznik rada, koji je ujedno i Dan partije, pod sloganom „Da radnik ne bude rob(a)”. Na Kongresu će biti izabrani organi Radničke partije za sledeći četvorogodišnji mandat.

“Na Kongresu će biti data na usvajanje Rezolucija kojom će se Radnička partija obavezati da u narednom četvorogodišnjem mandatu svojim parlamentarnim i drugim vaninstitucionalnim radom i akcijama uloži sve napore da se poboljša položaj radnika i građana putem raznih aktivnosti i izmjena i unapređenja Zakona o radu , Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti kao i drugih zakona kojim se može poboljšati vrlo teška socio-ekonomska situacija većine građana u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju za javnost.

Radnička partija će se, kako stoji u saopštenju, posebno posvetiti vraćanju nezakonito oduzetih naknada za majke i realizaciji Zakona za bivše radnike KAP-a, a na Kongresu će biti razmatran i Sporazum o zajedničkom djelovanju i saradnji sa Socijalističkom narodnom partijom, Ujedinjenom Crnom Gorom i nezavisnim poslanicima, kao preteči budućeg političkog saveza.

Na Kongres su, kao gosti, pozvani predsjednici opozicionih političkih partija, vođe pokreta „Odupri se“ i istaknuti sindikalci.

“Ubijeđeni smo da se samo jedinstvom i zajedničkom akcijom opozicije, građanskih aktivista, sindikata i ostalih relevantnih društvenih subjekata može doći do oslobađanja države i društva iz čeljusti mafijaške hobotnice na čemu će Radnička partija istrajavati. Svi zajedno moramo omogućiti uslove za slobodne i poštene izbore na osnovu kojih bi se uspostavila vlast kao plod slobodno izražene volje naroda. Zato je uslov svih uslova pad režima i smjena kriminalne vlasti, da bi se moglo krenuti naprijed i kroz oslobođene institucije usvajanjem i primjenom zakona pomoći radnicima koji su u Crnoj Gori više nego ugroženi”, poručuju iz RP.

Na Kongresu će biti prikazan i kratki film o, kako se navodi u saopštenju, uništavanju radničke klase i rađanju Radničke partije.

Kongres, koji će biti održan u hotelu “Jugoslavija” sa početkom u 11 časova, imaće dva dijela, radni i svečani koji će biti otvoren za javnost.

Bonus video: