Krivokapić se povlači sa predsjedničkog mjesta

Vanredna sjednica Predsjedništva SDP-a održana je nakon dešavanja u Kotoru, gdje su odbornici SDP-a sa lokalnom opozicijom smijenili gradonačelnika Vladimira Jokića
15161 pregleda 76 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.04.2019. 18:58h

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić odlučio je da se povuče sa čela stranke, saznaju ‘Vijesti’.

On je to saopštio stranačkim kolegama na današnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a.

Krivokapićev nasljednik biće biran na redovnom kongresu, najavljenom za jun.

Vanredna sjednica Predsjedništva SDP-a zakazana je nakon dešavanja u Kotoru, gdje su odbornici SDP-a sa lokalnom opozicijom smijenili gradonačelnika Vladimira Jokića.

Krivokapićeva partija se zbog toga našla na udaru opizicionih stranaka iz kojih su ih optužili da predaju grad u ruke Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

SDP je juče objavila da je dio njenih odbornika navodno mimo stava partije smjenio Jokića, a neformalno su objansili da će zbog toga možda biti raspušten opštinski odbor.

"Želi da otvori prostor za novu generaciju lidera"

Iz SDP-a je saopšteno da je Krivokapić najavio da se neće kandidovati za funkciju predsjednika partije na IX Kongresu SDP-a, koji će se održati 1. juna 2019.godine.

"Ovim činom želi da otvori prostor za novu generaciju lidera SDP-a, ostajući trajno privržen istorijskim dostignućima i aktivan u borbi za njena nova evroatlanska dostignuća. Predsjednik SDP-a je donoseći ovu odluku želio i da SDP kao odgovorna partija istraje u ispunjavanju obveza iz Sporazuma za budućnost. Time želi da uvaži ozbiljni dio potpisnika Sporazuma i pruži im konkretno uvjeravanje u pouzdanost politike SDP-a", saopšteno je iz te partije.

Bonus video: