Marković: Ako bude predsjednik, Đukanović se neće miješati u rad Vlade

Komentarišući današnji odlazak na izdržavanje zatvorske kazne jednog od lidera Demokratskog fronta, Milana Kneževića, premijer je kazao da svako ko krši zatvor mora da odgovara
57 pregleda 60 komentar(a)
Glavni odbor DPS, Milo Đukanović, Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Glavni odbor DPS, Milo Đukanović, Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.03.2018. 20:09h

Ukoliko Milo Đukanović pobjedi na predsjedničkim izborima, nema bojazni da će doći do mogućeg uplitanja u nadležnosti Vlade, kazao je premijer Duško Marković u intervjuu za RTCG.

Marković je kazao i da sa predsjednikom DPS-a ima odličnu dugogodišnju saradnju.

Komentarišući današnji odlazak na izdržavanje zatvorske kazne jednog od lidera Demokratskog fronta, Milana Kneževića, premijer je kazao da svako ko krši zatvor mora da odgovara.

Na pitanje da li vlast ima iste aršine prema političkim neistomišljenicima, kao npr. u slučaju Svetozara Maraovića, Marković je rekao da nekadašnji visoki funkcioner DPS-a nije dostupan crnogorskim vlastima, navodeći da su se crnogorski državni organi više puta interesovali za Marovića kod kolega u Srbiji, prenosi RTCG.

Premijer je priznao da je prisutna "negativna percepcija" kod građana zbog slučaja Marović.

"Ne možete da kažete da mi upravljamo pravosudnim i policijskim sistemom zemlje u kojoj se pretpostavlja da je on, ali se slažem da nam ta činjenica ne ide u prilog sa aspekta poštovanja sudskih odluka i vladavine prava", kazao je premijer za RTCG.

Bonus video: