Demokrate 25. maja biraju predsjednika partije

Završene su unutarpartijske pripreme na svim nivoima organizovanja. U svim opštinskim organizacijama Demokrata završen je kandidacioni postupak predlaganja kandidata za organe partija u novom sazivu (Glavni odbor, Predsjednik, Statutarna komisija i Nadzorni odbor), nakon čega su opštinski odbori, na održanim sjednicama, jednoglasno utvrdili kandidatske liste"
1461 pregleda 2 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora će na Drugom kongresu 25. maja birati predsjednika partije u naredne četiri godine, saopšteno je danas iz te partije.

Iz te partije su naveli da su u susret kongresu otpočeli ozbiljne organizacione i tehničke pripreme za njegovo održavanje.

"Završene su unutarpartijske pripreme na svim nivoima organizovanja. U svim opštinskim organizacijama Demokrata završen je kandidacioni postupak predlaganja kandidata za organe partija u novom sazivu (Glavni odbor, Predsjednik, Statutarna komisija i Nadzorni odbor), nakon čega su opštinski odbori, na održanim sjednicama, jednoglasno utvrdili kandidatske liste. Potom je na sjednici Glavnog odbora jednoglasno utvrđena lista od 900 delegata koji će 25. maja birati Glavni odbor Demokrata u narednom četvorogodišnjem mandatu. Glavni odbor će brojati 122 člana, od čega se 90 bira na Kongresu, a 32 su članovi po funkciji, shodno Statutu Demokratske Crne Gore. Novi predloženi saziv Glavnog odbora čini 33% članova iz reda mlađih od 30 godina, 31% članova iz redova manje zastupljenog pola, 71% visokoškolaca, 8 doktora, 10 profesora, 5 magistara, 12 studenata i još 43 člana koji do sada nijesu bili članovi Glavnog odbora", navodi se u saopštenju Demokrata.

Naveli su da će ukupan broj učesnika Kongresa biti oko 1.400, te da će osim delegata Demokratske Crne Gore, biti prisutni i gosti iz zemlje i regiona.

Bonus video: