Šaranović: Radonjić da saopšti šta je preduzeo u vezi predmeta Žugića

“Pismom iz marta ukazao sam na to da Žugić nije ispunio zakonom propisanu obavezu vezanu za prijavu promjene u imovini vrijednije od pet hiljada eura. Konkretno, nepokretnost odnosno vikendica, površine 62 metra kvadratna u Tivtu, u mjestu Krašići, prijavljena je kao svojina Žugića u njegovom izvještaju o imovini i prihodima od 15. marta prošle godine”, naveo je Šaranović u pismu
1741 pregleda 8 komentar(a)
Danilo Šaranović, Foto: Savo Prelević
Danilo Šaranović, Foto: Savo Prelević

Poslanik Demokrata u Skupštini, Danilo Šaranović, ponovo je zatražio od direktora Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), Sretena Radonjića, da javnost obavijesti šta je konkretno preduzeo u vezi predmeta guvernera Centralne banke (CBCG) Radoja Žugića.

Šaranović je podsjetio da se 21. marta obratio pismom Radonjiću, ukazujući mu na Žugićevo nepoštovanje Zakona o sprječavanju korupcije, na koje nije dobio odgovor.

On se danas ponovo obratio otvorenim pismom Radonjiću, u kojem ga je pozvao da konačno počne da radi ono što u javnim nastupima tvrdi da kao direktor ASK-a čini.

Šaranović je kazao da do danas, ni crnogorska javnost, ni on, nemaju bilo kakvu povratnu informaciju od ASK-a i Radonjića o eventualno preduzetim mjerama i aktivnostima u cilju utvrđivanja odgovornosti zbog Žugićeve eventualne povrede Zakona o sprječavanju korupcije, kao visoko pozicioniranog javnog funkcionera.

“Pismom iz marta ukazao sam na to da Žugić nije ispunio zakonom propisanu obavezu vezanu za prijavu promjene u imovini vrijednije od pet hiljada eura. Konkretno, nepokretnost odnosno vikendica, površine 62 metra kvadratna u Tivtu, u mjestu Krašići, prijavljena je kao svojina Žugića u njegovom izvještaju o imovini i prihodima od 15. marta prošle godine”, naveo je Šaranović u pismu.

Međutim, kako tvrdi, u zvaničnoj katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine predmetna nepokretnost se ne vodi na Žugića, već na kompaniju Stadion, koja je u vlasništvu njegovog brata od strica.

“Precizno, ovaj turistički objekat vodi se na to preduzeće os 13. decembra prošle godine”, dodao je Šaranović.

On je rekao da je i dalje nepoznato kojim pravnim poslom i po kom osnovu je predmetna nepokretnost promijenila vlasnika.

“Žugić nije postupio po Zakonu o sprječavanju korupcije i u roku od 30 dana od nastupanja promjene u imovini, u odnosu na stanje prijavljeno izvještajem, o tome obavijestio Agenciju”, kazao je Šaranović.

On je Radonjiću poručio da ne postoji nijedan po društvo opravdani razlog za njegovo ćutanje.

“U ovom trenutku postoji mala dilema da li samo ćutite da javnost i ja kao poslanik ne bismo imali informaciju o preduzetima mjerama i aktivnostima ili je ćutanje posljedica vašeg krajnje neodgovornog odnosa, jer vjerovatno nijeste ni prstom mrdnuli da utvrdite nepoštovanje Zakona”, zaključio je Šaranović.

Bonus video: