Kažić: Anđušiću, DPS je mnogo koštao državu, a građane ste ostavljali bez posla, iselili ih...

"Dok ste Vi klasičan prototip mlađanog branitelja šefa režima, Mila Đukanovića, kolega Šaranović je jedan od onih koji svakodnevno ukazuju na sva nepočinstva OKG DPS"
899 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Kažić, Foto: Demokratska Crna Gora
Nikola Kažić, Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanik Demokratske partije socijalista Mihailo Anđušić ostaće samo dizač ruke za račun lopovske organizacije, dok će poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović uvijek dok bude obavljao funkciju poslanika raditi u ime i za račun građana, saopštio je odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada Nikola Kažić.

On je reagovao na navode Anđušića, koji je između ostalog kazao da se "Šaranović na Praznik rada narugao građanima".

"Kud ćete većeg bezobrazluka i primitivizma od lažnog moralisanja političkog nasljednika Slavoljuba Koverte Stijepovića? Ovo je već drugo saopštenje koje gospodin Anđušić potpisuje, a kojim blati poslanika Šaranovića. Prvo je potpisao prošle godine iz Londona, a ovo jutrošnje, s obzirom na njegovu sadržinu, vjerovatno iz zagrljaja svog političkog mentora, Miga Koverte. Taster poslaniče lopovske organizacije, ekstremni je politički mazohizam kada Vi držite slovo o odgovornosti prema građanima, a pogotovo ako imate drskosti da govorite o kolegi Šaranoviću", naveo je Kažić.

Dodao je da je krajnji domet političkog djelovanja Anđušića "puko pritiskanje tastera u parlamentu".

"Dok ste Vi klasičan prototip mlađanog branitelja šefa režima, Mila Đukanovića, kolega Šaranović je jedan od onih koji svakodnevno ukazuju na sva nepočinstva OKG DPS. Dok ste Vi za poslaničku platu branili interese mafije, Vaši kriminalni najamnici su pištoljima napadali kolegu Šaranovića na Cetinju. I konačno, dok ste širili zastavu DPS-a iznad glava mališana u vrtiću u Golubovcima, kolega Šaranović je jedan od onih koji su se odrekli svih poslaničkih beneficija i sa svojim kolegama poslanicima obnavlja škole po Crnoj Gori".

Kažić je izveo i računicu po kojoj kako je naveo je za 28 godina vladavine DPS-u isplaćeno - za plate poslanika – 31 milion, za plate javnih funkcionera koje je postavljao DPS – 82 miliona, za partiju sa državnog nivoa – 54 miliona, za partiju na lokalnom nivou – 34 miliona.

"Ukupno: 201 milion eura. Znate li, gospodine Anđušiću, da u tih 201 milion eura koje su vam građani plaćali iz svog džepa – broj domaćinstava koje ste obišli: 0; broj kilometara koje ste prešli sopstvenim vozilima: 0; broj škola koje ste obnovili iz svog džepa: 0; broj litara goriva kojeg ste se odrekli: 0; broj fabrika koje ste otvorili: 0. Kada smo kod brojki, hajde da se prisjetimo još nekih – broj fabrika koje ste ugasili: 200; broj radnika koje ste ostavili na ulici: 100 000; broj mladih koji su napustili Crnu Goru: 100 000; stopa nezaposlenosti: 22%; nezaposlenost mladih: 50%; javni dug: 3 milijarde; poreski dug: 500 miliona; broj ubistava: 60", saopštio je Kažić.

Traži od Anđušića, koji se kako je naveo "javio u svojstvu portparola Sretena Radonjića" da odgovori "šta se dešava sa slučajem tajenja imovine od strane guvernera CBCG, Radoja Žugića?"

Bonus video: