Bulatović: Katnićev osnovni smisao je da štiti nezakonitosti porodice Đukanović

"Milo Đukanović ne dobija račune za struju, za vodu, ne traže mu da vrati kredite koje je uzeo. Ne traže mu da popunjava kreditne kartice"
13481 pregleda 55 komentar(a)
Bulatović, Foto: Savo Prelević
Bulatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2019. 18:29h

Bivši predsjednik Crne Gore i premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović rekao je u intervjuu za "Kurir" da je Duško Knežević kao insajder rekao “ono što svi mi u Crnoj Gori znamo, a ne možemo da dokažemo”. Ali, dodaje Bulatović, izgleda da neće moći da dokaže ni Duško Knežević, "jer se dokazuje kod Milivoja Katnića, tužioca kome je osnovni smisao da štiti nezakonitosti porodice Đukanović."

“To je jedna družina koja nema veze s realnošću, niti bilo kakvim obavezama. Ja sam, recimo, plaćao račune Mila Đukanovića za vodu zato što on čak ni to ne plaća. Pošto je zajednički vodomjer, mene su tužili i morao sam da platim oko 800 eura. Milo Đukanović ne dobija račune za struju, za vodu, ne traže mu da vrati kredite koje je uzeo. Ne traže mu da popunjava kreditne kartice. Ko zna koliko ima takvih kartica. Dok sam bio predsjednik, stalno sam imao takve ponude, ali znate da nijedan ručak nije za džabe”, rekao je Bulatović za "Kurir".

Kazao je i da je "Milo Đukanović dao oko 600.000 eura za odbranu Miloševića dok je bio u Hagu."

“Nije to prvi put, on je i za Nasera Keljmendija plaćao odbranu”, rekao je Bulatović.

Bivši predsjednik Crne Gore i premijer SR Jugoslavije dodao je i da je Đukanović "odbio da svjedoči, jer nije imao dovoljno hrabrosti, argumenata, da se sretne licem u lice sa Miloševićem."

“Nema argumenata. Postoje dva Mila Đukanovića. Jedan je do 1996. godine najbolji mogući premijer, pošten, čovjek koji pomaže srpski narod u BiH, u Hrvatskoj, zbrinjava izbjeglice, koji je baš u tom srpskom korpusu u kom se borimo za očuvanje i savezne države i položaja srpskog naroda, i onda ucijenjen čovjek odjednom prelazi na drugu stranu i više nije isti čovjek”, kaže on.

Naglašava da jedina stvar koju ne možete da prevarite je centralni kompjuter banke kod koje ste uzeli kredit.

“Oni su kupovali vrijeme podmićujući se raznim dodacima, podmićujući jedno vrijeme viceguvernera centralne banke, ali sve se desilo onda kada je pao kompjuter i sistem, a ovi krediti se moraju vratiti. To je kraj jedne takve ekonomije koja je potpuno suluda i u kojoj ste smatrali da možete nekažnjeno da prigrabite enormno materijalno bogatstvo jer vas štiti politička moć. Knežević je upropastio dvije banke, iz njih isisao ogromnu količinu novca i želeći da izbjegne tu odgovornost, on je napravio političku aferu. Još je gore kada vlada Crne Gore u svom neznanju stavlja Atlas banku u stečaj i u tom trenutku gubi 100 miliona državnih para. Centralni problem jeste da Đukanović izjavljuje da ne zna šta je rivolving VIP bankarska kartica, i ja mu vjerujem, jer nikad u životu nije plaćao svoje račune”, navodi on.

Bonus video: