Tači: Demarkacija danas mora biti završena

Odluka da se ratifikuje Sporazum je volja građana koji žele prihvatiti evropske vrijednosti. Nemojte dozvoliti sebi da vas neko ospori, pogotovo ne onima koji žele da se Kosovo odvoji od evropskih vrijednosti"
69 pregleda 4 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Reuters
Hašim Tači, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2018. 12:50h

Predsednik Kosova Hašim Tači osudio je bacanje suzavca na današnjoj sjednici Skupštine, gdje se očekuje glasanje o Sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom.

On je pozvao poslanike da glasaju za Sporazum, rekavši da to znači slobodno kretanje građana Kosova.

"Nasilje u Skupštini je neprihvatljivo i strašno za Kosovo. Pozivam poslanike da nastave sa svojim poslom, uprkos opasnim taktikama protivnika za liberalizaciju viza. Demarkacija se mora izglasati danas. To je ono što građani zemlje očekuju, bez obzira na partiju ili etničku pripadnost. Glasanje o demarkaciji podrazumijeva slobodno kretanje svih građana Kosova", napisao je Tači na Facebooku.

Ocijenio je da je dovoljno vremena izgubljeno.

"Izgubili smo tri godine lažnim uzrocima, koji drže Kosovo i izolovane građane. Sada je trenutak istine i akcije. Odluka da se ratifikuje Sporazum je volja građana koji žele prihvatiti evropske vrijednosti. Nemojte dozvoliti sebi da vas neko ospori, pogotovo ne onima koji žele da se Kosovo odvoji od evropskih vrijednosti", zaključio je Tači.

Bonus video: