URA: Izvještaj "Fridom hausa" razbio Đukanovićevu masku demokratije

3712 pregleda 3 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Iako se u zvaničnoj posjeti Americi i pred kamerama „Glasa Amerike“ preznojen potrudio da istinu predstavi kao laž opozicije, Mila Đukanovića je gotovo isti dan demantovao izvještaj američke organizacije „Fridom haus“ u kojem je njegova vladavina predstavljena kao korumpirana i kriminalna a što mu, kako je zaključila ova relevantna organizacija i cementira tron već 30 godina u zarobljenoj Crnoj Gori, ocijenili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Dodaju da je stoga Đukanović još jednom ispao "otužni autokrata pod maskom velikog demokrate koji priželjkuje tobožnje ravnopravne političke protivnike".

„Tako je na njegovu tvrdnju da su izbori u Crnoj Gori demokratski izraz građana Fridom haus u izvještaju kazao da „mnogi članovi vladajuće stranke imaju navodne veze sa organizovanim kriminalom, što cementira DPS na vlasti“ da „poslodavci u javnom i privatnom sektoru, povezani sa državom, pritiskaju zaposlene da glasaju za vladajuću koaliciju“, dok „marginalizovana populacija, kao što su Romi, mobilisana je od strane DPS-a kroz šeme kupovine glasova“. Voljeli bi da saznamo kako Đukanović može lažima odbraniti sebe od ovog izvještaja koji nijesu pisali „vječiti neprijatelji“ njegovog trona Srbi i Rusi već Amerikanci“, ističu u Građanskom pokretu URA.

Iz ove partije navode da je izvještaj „Fridom hausa“ u potpunosti razbio masku Đukanovića kao demokrate i prikazao ga kao "klasičnog autokratu koji proširuje ingerencije funkcija na koje se rotira tri decenije i jasno pokazao spregu kriminala i korupcije sa funkcionerima DPS-a".

„Upravo je u segmentu političkih prava, na koja se toliko poziva posljednji autokrata ovog dijela svijeta, uočeno najviše nedostataka, te je prosječna ocjena izvještaja „Fridom hausa“ u ovom segmentu poražavajuća. Čiji je „jed i bijes“ poslije ovakvog izvještaja Fridom hausa za Crnu Goru i ko je uhvaćen u trodecenijskoj laži ostaje da se samo nametne građanima“, zaključuju u URA.

Bonus video: