OBJAVILA FOTOGRAFIJU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Gvaidova supruga: Hvala predsjedniku Đukanoviću za podršku narodu Venecuele

Fotografija sa crnogorskim predsjednikom nastala je na Sedona Forumu, koji svake godine u američkoj državi Arizoni organizuje Mekejn institut
5382 pregleda 25 komentar(a)
Đukanović i Rosales, Foto: Instagram.com/fabiirosales/
Đukanović i Rosales, Foto: Instagram.com/fabiirosales/

Supruga lidera opozicije u Venecueli Huana Gvaida, Fabijana Rosales, objavila je na društvenim mrežama fotografiju sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i zahvalila mu se na podršci.

”Hvala predsjedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću, za podršku narodu Venecuele. Svijet nas podržava, idemo naprijed, ne gubimo nadu. Mi imamo podršku međunarodne zajednice. Nastavićemo da radimo na stvaranju globalnih saveza”, napisala je Rosales na Tviteru.

Identičnu poruku i fotografiju, nastalu na Sedona Forumu, koji svake godine u američkoj saveznoj državi Arizoni organizuje Mekejn institut, objavila je i na Instagramu.

Đukanović je tokom Sedona Foruma uručio supruzi pokojnog senatora Džona Mekejna, Sindi, Orden crnogorske zastave prvog stepena, koji je senator dobio prošle godine za izuzetan doprinos crnogorskoj nezavisnosti i ostvarivanju ključnih spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore, prije svega učlanjenja u NATO.

Crna Gora je 26. januara podržala stav Evropske unije u kojem se osuđuje produbljivanje krize u Venecueli, koja je rezultirala masovnim kršenjem ljudskih prava i nasiljem.

“Podržavamo zajedničku izjavu naših evropskih partnera, u kojoj je iskazana podrška Gvaidu da, u skladu sa Ustavom u kapacitetu privremenog predsjednika, obezbijedi održavanje slobodnih, demokratskih i legitimnih predsjedničkih izbora”, poručili su tada iz Ministarstva vanjskih poslova.

Preporučujemo za Vas