NAJAVILI NOVI PROTEST

"Odupri se": Neka nas pozivaju da sadimo luk, i dalje ćemo na ulici sijati sjeme slobode

"U uslovima nefunkcionalnih institucija, građani su vrhovni tužilac i sudija – naš glas je najvažniji glas – poručimo im da ne rade svoj posao kako treba i da zbog toga moraju da odu!"
4995 pregleda 9 komentar(a)
Sa jednog od ranijih protesta, Foto: Filip Roganović
Sa jednog od ranijih protesta, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.05.2019. 18:49h

U uslovima nefunkcionalnih institucija, građani su vrhovni tužilac i sudija, poručili su iz pokreta "Odupri se - 97.000" uoči protesta koji će biti održan u utorak, 7. maja od 20 sati na platou ispred Skupštine Crne Gore.

Organizatori su kazali da novim skupom žele još jednom da poruče da je "dosta nepravde i da je kontinuiran otpor preduslov za zdrav razum".

"Jednom su nam poručili da ne znaju ko stoji iza protesta i da “pomamljujemo” narod da izlazi na ulicu. Već smo im odgovorili da nas je na ulicu izvela katastrofalna tridesetogodišnja politika DPS-a i njenih satelita, a da nas zaista pomamljuju nepravda i selektivna pravda, kriminal, korupcija, neučinkovitost državnih institucija i omalovažavajući ton kojim na legitimne zahtjeve građana odgovaraju oni koje mi plaćamo i koji treba da rade za nas. Mi branimo interese građana i države, a oni interese klike na vlasti. Mi smo država, a oni su njeni okupatori", kazali su iz pokreta.

Još jednom su istakli kako smatraju da je ulica jedina slobodna institucija.

"U utorak svi zajedno, iz jedine slobodne institucije – sa Ulice – poručimo karikaturama iz vrha Tužilaštva da želimo nezavistan sudski sistem, kao preduslov za ostvarenje vladavine prava. U uslovima nefunkcionalnih institucija, građani su vrhovni tužilac i sudija – naš glas je najvažniji glas – poručimo im da ne rade svoj posao kako treba i da zbog toga moraju da odu! Istrajmo jer želimo odgovornost! Želimo pravdu i slobodno sudstvo i tužilaštvo! Želimo državu koja se odnosi jednako prema svima! Jedino se zajednički za nju možemo izboriti. Neka nas pozivaju da sadimo luk – mi ćemo i dalje na ulici sijati sjeme slobode, za ovu i sve buduće generacije", poručili su iz pokreta "Odupri se".