Zogović: Marković poručio Đukanoviću ko će biti glavni u partiji ako pobijedi

Predsjednik Vlade je, smatra poslanik DF-a, jasno poručio da neće dozvoliti da mu se lider partije miješa u ono što su njegove nadležnosti
281 pregleda 7 komentar(a)
Milun Zogović, Foto: Demokratski front
Milun Zogović, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 21.03.2018. 16:59h

Izjava predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića da se Milo Đukanović u slučaju pobjede na predsjedničkim izborima neće miješati u rad Vlade nastavak je klanovske borbe u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) demonstriran samoisticanjem integriteta i jasnom porukom da premijer neće dozvoliti da mu se lider partije miješa u ono što su njegove nadležnosti, kazao je poslanik Demokratskog fronta (DF) Milun Zogović.

Marković je, smatra Zogović, posebno želio da poruči Đukanoviću da će u slučaju pobjede na izborima morati da mu prepusti upravljanje partijom.

"Posebno je jasna Markovićeva poruka da će Đukanović morati da zamrzne partijsku funkciju i da njemu kao zamjeniku predsjednika DPS-a preda na upravljanje partiju i da je to cijena koju će Đukanović morati da plati kako bi ga Marković podržao na predsjedničkim izborima. Obavještavamo Markovica da neće biti potrebe jer će ih zajedno Bojanić politički “zamrznuti“ na predsjedničkim izborima. A koliko premijer vjeruje u Đukanovićevu pobjedu najbolje potvrđuje javno izrečena spremnost Markovića na funkcionalnu saradnju sa novim opoziconim predsjednikom Crne Gore, odnosno sa Mladenom Bojanićem", ističe Zogović.

On je osudio, kako je kazao, politički progon DF-a, čiji je epilog bio jučerašnji odlazak lidera Demokratske narodne partije (DNP) Milana Kneževića u zatvor.

"Knežević je osuđen zato što je sprečavao službeno lice u vršenju krivičnog djela prilikom neovlašćenog napada na uredno prijavljeni demokratski protestni skup Demokratskog fronta. Dušku Markoviću dobro je poznato da je u noćnim satima bez ikakve odluke suprotno zakonu policija brutlno napala slobodne građane koji su mirno protestvovali ispred Skupštine Crne Gore, kao i da je tom prilikom MMA borac Nikolaj Dragović fizički napao na predsjednika Kneževića udarajući ga u predjelu glave, a da ga je zatim nepoznato lice isprskalo tzv. biber sprejom i da je zbog posljedica napada Knežević završio u urgentnom centru o čemu svjedoči uredna dokumentacija", dodaje Zogović.

Marković, dodaje Zogović, ništa nije učunio u cilju otkrivanja onih koji su tukli funkcionere i članove DF-a.

"Naravno prvi poslušnik Mila Djukanovića koji je na funkciji premijera to ne smije da vidi jer pored Đukanovića bespogovorno služi diktatu SAD-a o čemu dovoljno svjedoči svjetski poznati snimak kako ga kao beznačajnu državnu i političku figuru ćuška Donald Tramp. Premijer Markoviću je dobro poznato da je po naredbi visokih policijskih funkcionera tih noćnih sati brutalno pretučen od strane dvadesetak policijskih službenika naš prijatelj Dušan Knežević, a da pritom niko od počinilaca nije identifikovan. Sve ovo zna premijer Duško Marković, ali mu udbaško logika nije dozvolila da bilo šta preduzme u cilju otkrivanja izgrednika koji su krvnički batinali funkcionere i članove DF-a. Posebno je neuvjerljiva priča o nedostupnosti Svetozara Marovića kao i podmukli pokušaj stavljanja znaka jednakosti između Marovića koji je priznao da je na čelu organizovane kriminalne grupe koja je opljačkala stotne miliona i predsjednika DNP-a i člana predsjedništva DF-a Milana Kneževića koji je nepravedno osuđen zato što je sprečavao kršenje zakona i zato što smjelo, časno i otvoreno ukazuje na mnogobrojne zloupotrebe, lopovluke i kriminane aktivnosti organizovani kriminalne grupe čiji je ideolog i podpredsjednik bio Marović", kazao je Zogović.

Nepristojno, neiozbiljno i neodrživo je, smatra on, stavljati u isti koš "časnog i dosljednog opozicionara Kneževića i Marovića koji se izgubio u Srbiji kao u Amazoniji."

"Cjelokupni intervju premijera demonstrira kako jedna politički i državno nedorasla osoba može da pokriva najvažniju funkciju u državi. U isto vrijeme taj intervju razotkriva sav mrak premijerove ličnosti, kao i okrutnost aktuelnog režima i temelje poluga vlasti i diktature u Crnoj Gori", zaključio je Zogović.

Bonus video: