NA SJEDNICI IZVRŠNOG ODBORA

DPS Kotor: Utvrđen predlog za pokretanje inicijative za izbor predsjednika Opštine

Na sjednici, kojoj je prisustvovao koordinator ispred Predsjedništva Branko Čavor, konstatovano je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada lokalnog DPS, saopštili su iz te partije
2198 pregleda 0 komentar(a)
Logo DPS-a, Foto: Facebook
Logo DPS-a, Foto: Facebook

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Kotor sa Klubom odbornika, jednoglasno je utvrđen prijedlog za pokretanje inicijative za izbor predsjednika Opštine Kotor.

Na sjednici, kojoj je prisustvovao koordinator ispred Predsjedništva Branko Čavor, konstatovano je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada lokalnog DPS, saopštili su iz kotorskog DPS-a.

"Demokratska partija socijalista Kotor je, kao najveći politički subjekt u Kotoru, svojim djelovanjem pokazala punu odgovornost prema građanima Kotora. Pune dvije godine informišemo kotorsku i crnogorsku javnost o brojnim zloupotrebama u radu partija sastavljenih u jednu neobičnu, sad već bivšu koaliciju koja je predstavljala vlast u Kotoru. Svo vrijeme njihove vladavine argumentovano smo upozoravali na nezakonito donošenje odluka u ime Skupštine opštine, neodržavanje sjednica Skupštine opštine, neusvajanje budžeta opštine Kotor za tekuću godinu, nedonošenje Strateškog plana razvoja, nezakonito zapošljavanje, nerješavanje nagomilanih komunalnih problema, neracionalno trošenje sredstava, ignorisanje zakonskih obaveza o izvještavanju o utrošenim sredstvima Opštine, donošenje odluka štetnih za grad, i brojnih drugih problema“, kaže se u saopštenju.

„Dvije godine osluškujemo i informišemo javnost o nezadovoljstvu građana Kotora radom lokalne samouprave a priznanje naših stavova, u konačnom, dobili smo i od drugih političkih subjekata, konstinuitenata bivše vladajuće koalicije u Kotoru. O ovome svjedoče kako njihova brojna saopštenja, tako i ostavke na čelnim mjestima u opštini Kotor kao i činjenica da je predsjednik opštine Kotor razriješen inicijativom i voljom većine odbornika SO Kotor. Što sad reći na „prekrajanje volje građana"?", pitaju se u DPS-u i dodaju da će izjava još dugo odjekivati unutar vjekovnih kotorskih zidina, kao znak upozorenja da nijedan politčki subjekat nema prava da uzurpira i lažira pravo građana Kotora.

Ističu da je Demokratska partija socijalista Kotor svojim dosadašnjim učinkom još jednom pokazala i dokazala da se odgovorno odnosi u vezi svih pitanja od značaja za građane Kotora, prvenstveno u smislu njegovog razvoja i prospiriteta, ali ne i u smislu slobodnog normativnog tumačenja važećih nacionalnih propisa i zakona, jer za to nijedna partija nema mandat od svojih građana.

"DPS je odgovorna partija koja ne podržava vaninstitucionalne mehanizme djelovanja, te je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora DPS Kotor sa Klubom odbornika jednoglasno utvrđen prijedlog za pokretanje inicijative za izbor predsjednika Opštine Kotor, i to samo sa jednim ciljem - obezbijediti uslove za nesmetan razvoj i prosperitet grada Kotora i njegovih sugrađana", zaključuju iz DPS-a.

Preporučujemo za Vas