RAZGOVARAO SA ŠOJBLEOM I PARLAMENTARCIMA

Marković završio posjetu Njemačkoj: Dobili smo i priznanje i određena upozorenja

Sumirajući sadržaj razgovora u Odboru za evropske poslove Bundestaga, gdje je predstavio napredak Crne Gore, izazove koje Crna Gora ima i sveukupnu razvojnu viziju, Marković je istakao da je bilo veliko interesovanje, veliki broj pitanja
1170 pregleda 3 komentar(a)
Marković u Njemačkoj, Foto: Vlada Crne Gore
Marković u Njemačkoj, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 15.05.2019. 20:04h

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenio je izvanrednim današnji razgovor sa predsjednikom njemačkog Bundestaga Volfgangom Šojbleom, na kraju dvodnevne radne posjete Njemačkoj, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"To je bio izvanredan razgovor o saradnji Crne Gore i njemačkog Bundestaga, prije svega na planu evropske integracije i boljeg razumijevanja Bundestaga o onome što radi Crna Gora, o napretku koji ostvaruje i izazovima koje ima. Nesumnjivo da imamo i podršku i razumijevanje i predsjednika i njemačkog Bundestaga“, naglasio je Marković.

Sumirajući sadržaj razgovora u Odboru za evropske poslove Bundestaga, gdje je predstavio napredak Crne Gore, izazove koje Crna Gora ima i sveukupnu razvojnu viziju, Marković je istakao da je bilo veliko interesovanje, veliki broj pitanja.

"Sat i po je trajao taj dijalog između mene i njemačkih parlamentaraca. Dobili smo i priznanje, dobili smo i određena upozorenja kako stvari u našim politikama treba da unapređujemo i činimo ih efektivnijim", rekao je Marković.

Premijer je zaključio da je razgovor bio veoma uspješan, uz podrška Bundestaga Crnoj Gori.

"Dolazim sa novim, značajnim ohrabrenjem za Crnu Goru i njenu administraciju, ne samo na putu evropske integracije, nego i jačanja bilateralnih odnosa između dvije države", kazao je Marković.

Preporučujemo za Vas