Demokrate: Iskreni opozicionar teško može sjesti za isti sto sa SDP

"Kad je u pitanju Jonica, činjenica je da Demokrate od nje nikada ništa nijesu tražile, sa njom nemamo nikakvu komunikaciju, što se za Krivokapića ne bi moglo reći, posebno imajući u vidu da upravo on ovih dana Jonicu moljaka da mu suprugu ne ostavi bez funkcije u Luci Kotor"
1295 pregleda 11 komentar(a)
Demkratska Crna Gora, Foto: Demkratska Crna Gora
Demkratska Crna Gora, Foto: Demkratska Crna Gora
Ažurirano: 16.05.2019. 10:00h

Demokratska Crna Gora poručila je Socijaldemokratskoj partiji da nakon "svih prevara", a posebno nakon svih dešavanja u Kotoru i smjene predsjednika Opštine Vladimira Jokića, da "nema tog iskrenog i istinskog opozicionara" koji im može "povjerovati bilo šta, kamo li sa vama sarađivati, sjesti za isti sto i nešto dogovarati".

Oni su reagovali na navode SDP-a da Bečić "saradnike UDBE potraži u najbližem okruženju ili da priupita Jonicu".

"Vidimo da su se u SDP-u najviše uzrujali zbog toga što smo konstatovali da je UDBA svako ko bi smjenjivao opozicione predsjednike opština u Crnoj Gori. Uzrujali su se iako se ta konstatacija, u našem saopštenju, nije čak ni odnosila na SDP, mada nije da nisu dali razloga da se i odnosi. Ostavljamo javnosti da izvodi zaključke o daljim implikacijama ove uzrujanosti u SDP-u".

Demokrate navode i da je "nervoza" lidera SDP-a i lidera te partije Ranka Krivokapića "razumljiva".

"Jer je Demokratska Crna Gora u potpunosti razobličila njihovu komediju u tri čina. Da je ta farsa u potpunosti ogoljena i demontirana, potvrđuje nam i masovan prilazak ljudi koji nam saopštavaju kako jeftiniju prevaru od ove nijesu od davnina vidjeli. Jasno je: režiser ove komedije jeste Ranko Krivokapić. Prilikom podjele uloga, došlo je do nepotizma, pa u prvom činu, Krivokapićeva supruga, Tena Božović, odbornica SDP-a inicira rušenje opozicione vlasti i smjenu Jokića, prva stavlja potpis na inicijativu i ide od odbornika do odbornika DPS-a kako bi sakupljala potpise za istu inicijativu. U drugom činu, supruga postaje sporedni lik, ostajući, navodno, uzdržana, prilikom smjenjivanja Jokića, dok su dvoje preostalih odbornika SDP-a glasali da bi, nakon sjednice (treba li podsjećati?) svo troje, na čelu sa Rankovom suprugom, nazdravljali, uz viski sa funkcionerima DPS-a, proslavljajući nezakonitu smjenu Jokića i rušenje opozicione vlasti. U posljednjem činu navodno je jedan odbornik SDP-a dogovorio dugoročnu saradnju sa SDP-om, dok su preostala dva, uključujući i Rankovu suprugu, ostala pri kratkoročnoj? Stvarno, kako su u SDP-u zaključili ko je namjerio da dugoročno sarađuje sa DPS-om, a ko kratkoročno, kad se za onim stolom za kojim su nazdravljali i rujni viski pili među odbornicima SDP-a i DPS-a nije mogla uočiti nikakva razlika?", navodi se u reagovanju Demokrata.

Oni su upitali dojučerašnje koalicione partnere u Kotoru i da li misle "da iko može povjerovati u ovo vrijeđanje inteligencije građana Crne Gore?"

"Tražili ste referendum, pa ste pobjegli od njega, tražili ste da predsjednica Skupštine prekine sjednicu, pa ste je prevarili i ostali u sali da srušite opozicionu vlast, zajedno sa DPS-om. Zatim ste htjeli sve da svalite na dva odbornika, ali vas je fotografija slavlja uz viski sa perjanicima DPS-a totalno dokrajčila. Slab si režiser, Krivokapiću. Sve što ste ti i SDP uradili tokom ovih nekoliko nedjelja u Kotoru, moguće je podvesti pod jednu riječ: prevara i tačka".

Demokrate su poručile SDP-u da "nakon toliko prevara" da "iskreni opozicionar teško da može da im povjeruje".

"Više vam ne vjerujemo ni kad kažete da je more plavo, kamo li kad pokušavate pravdati ono što pravdati nije moguće, a to, kako smo već konstatovali nije ništa drugo nego pokušaj da se sramotan postupak predavanja Kotora u ruke DPS-u prokrijumčari u paketu sa navodno neposlušnim djelovanjem jednog odbornika. Kad je u pitanju Jonica, činjenica je da Demokrate od nje nikada ništa nijesu tražile, sa njom nemamo nikakvu komunikaciju, što se za Krivokapića ne bi moglo reći, posebno imajući u vidu da upravo on ovih dana Jonicu moljaka da mu suprugu ne ostavi bez funkcije u Luci Kotor. Pritom, vjerovatno, nade polaže u iskustvo koje sa Jonicom ima kada ona nije glasala za njegovu smjenu sa mjesta predsjednika Skupštine. I on nekome nešto da prigovori. Jadno da jadnije biti ne može. Bar ne do sljedećeg čina komedije del Ranko", zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Bonus video: