URA: Bukovica je jedan od dragulja, spriječiti devastaciju zarad interesa okupljenih oko porodice Đukanović

Iz URE su ocijenili da se izgradnja mHe svuda u Evropi i svijetu pokazala neučinkovitim procesom, jer trajno devastira prirodnu sredinu i ne donosi benefite po građane
1484 pregleda 4 komentar(a)
Predstavnici URE na protestu podrške očuvanju prirode Crnog jezera, Foto: GP URA
Predstavnici URE na protestu podrške očuvanju prirode Crnog jezera, Foto: GP URA

GP URA podržava nastojanje mještana koji gravitiraju oko rijeke Bukovice u durmitorskom kraju da spriječe izgradnju mHe, a kako su saopštili, URA će u tom procesu biti dosljedna svojoj politici očuvanja životne sredine i sprečavanju devastacije Crne Gore zarad interesa pojedinaca okupljenih oko porodice Đukanović.

Smatraju da lokalne uprave pod upravom DPS-a još jednom pokušavaju da demonstriraju silu, unište prirodnu sredinu i njeno bogatstvo podrede bogaćenju ljudi oko predsjednika države Mila Đukanovića.

“Tako i u ovom slučaju, brat od ujaka Mila Đukanovića u dilu sa lokalnom šavničkom vlašću želi da prisvoji rijeku Bukovicu i uništi njen ekosistem, što odlučni građani naravno neće dozvoliti. A Bukovica je jedan od dragulja naše zemlje, kao i svaka rijeka i kanjon u našoj zemlji i bez njih nema održivog razvoja”, ističu u Građanskom pokretu URA.

Kažu i da se izgradnja mHe svuda u Evropi i svijetu pokazala neučinkovitim procesom, jer trajno devastira prirodnu sredinu i ne donosi benefite po građane.

“Aktuelizovaćemo i ovaj slučaj kod naših inostranih partnera – Zelenih Evrope i objasniti da je još jednom riječ o nasrtaju moćnika da devastiraju prirodnu sredinu svih građana i podrede je sopstvenom interesu. U međuvremenu, puna podrška građanima koji gravitiraju oko rijeke Bukovice i njihovom jasno saopštenom stavu da nema nikakve devastacije toga prostora. Đukanovićeva braća neće privatizovati taj dragulj”, poručuju iz ove partije.

Bonus video: