Demokrate: Srećan politički brak SNP-a i SDP-a

"Stajanjem u zaštitu Ranku Krivokapiću, SNP je, i ovog puta, još ozbiljnije udario na kašiku portparola Ranka Krivokapića"
981 pregleda 5 komentar(a)
Sa konvencije Demokratske Crne Gore, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa konvencije Demokratske Crne Gore, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora čestitala je "politički brak" Socijaldemokratskoj partiji i Socijalističkoj narodnoj partiji.

Navode da je "tužno" što je "rezultat politike svođenje jednog SNP-a na nivo porptarola Ranka Krivokapića i SDP-a".

Demokrate su odgovorile SNP-u, koji je ranije, između ostalog, saopštio da stvaranje konfuznih situacija u opozicionim redovima ne ide nikome u prilog.

"Smatramo da je politički sasvim u redu to što Joković i SNP o sebi govore isključivo u superlativu, oni su iskreni, oni su časni, oni su dobronamjerni i oni su sve to primijetili, ali, nije u redu kada, iz takve perspektive nekom drugom, u ovom slučaju – Demokratama, pripisuju samozaljubljenost. To što se SNP svim srcem zalaže za što jače i iskreno opoziciono djelovanje bilo bi više nego poželjno da je SNP prethodno raščistila, sa sobom, dilemu koju očigedno ima, a to je - onaj ko smjenjuje opozicionog predsjednika opštine i jednu opozicionu opštinu predaje u ruke DPS-u, i dalje se može smatrati opozicijom, da ili ne?", navodi se u reagovanju Demokrata.

Dodaju i da je "tužno što SNP izlaz iz sopstvenih nesporazuma pokušava da pronađe" u optuživanju Demokrata da su "doprinijeli unutaropozicionim sporenjima".

"Što, opet, nije ništa drugo do relativizovanje krivice Ranka Krivokapića i SDP-a za rušenje Sporazuma o budućnosti na koji je, ako je neophodno podsjećati, svoj potpis stavilo 39 tada još opozicionih poslanika. Stajanjem u zaštitu, i u ovom saopštenju, Ranku Krivokapiću, SNP je, i ovog puta, još ozbiljnije udario na kašiku portparola Ranka Krivokapića".

Demokrate su predsjedniku SNP-a Vladimiru Jokoviću poručile da je "zajedno sa Srđanom Milićem i DPS-om rušio Aleksu Bečića".

"Misleći da, ako namjestite jedan kongres, da ćete pobjeći od suda naroda. Sud naroda je vrlo brzo došao i sve posložio na svoje mjesto. Da vas ovoga puta ne podsjećamo na brojke. Primjetno je jedno. Tada ste sa Srđanom Milićem i DPS-om rušili Bečića, a danas sa Krivokapićem, DPS-om, SD-om, LP-om aminujete rušenje Jokića i opozicione vlasti. Gospodine Jokoviću, manite se mladih ljudi koji se iskreno bore protiv DPS-a, ne odmažite makar, ako ne možete pomoći", navodi se između ostalog u reagovanju Demokrata.

Bonus video: