Krapović: Radulović potvrdio da je zapadno krilo hotela Budva nelegalno izgrađeno

"Moram da izrazim čuđenje izjavom gospodina Radulovića, koji je nastupio kao da Uniprom ima sve potrebne papire za gradnju, a upravo je suprotno i potvrđeno je sve ono što smo rekli u javnim nastupima i gospodin (Vladimir) Bulatović i ja", rekao je Krapović
824 pregleda 3 komentar(a)
Krapović
Krapović

Lider budvanskog odbora Demokrata i nekadašnji gradonačelnik Budve Dragan Krapović kazao je da je svojim izjavama ministar održivog razvoja Pavle Radulović potvrdio stav te partije i Crnogorske da je zapadno krilo hotela Budva divlje izgrađeno i da inspekcija nije pravovremeno odreagovala.

"Moram da izrazim čuđenje izjavom gospodina Radulovića, koji je nastupio kao da Uniprom ima sve potrebne papire za gradnju, a upravo je suprotno i potvrđeno je sve ono što smo rekli u javnim nastupima i gospodin ( Vladimir) Bulatović i ja. Dakle, ministar je potvrdio da nalaz inspekcije pokazuje da je u pitanju nelegalna gradnja, a to smo mi tvrdili cijelo vrijeme. Ministar Radulović kaže da je prvo zabranjena gradnja, a potom i donijeto rješenje o rušenju. Komunalna policija je 15. marta 2019. godine prijavila nelegalnu gradnju u fazi iskopa, podvlačim, iskopa, a rješenje o rušenju je donijeto krajem aprila, pa sada pitam ministra: zašto inspekcija MORT-a nije izašla 16.03.2019 i zabranila radove, nego je to urađeno 40-tak dana kasnije, u kojem periodu je objekat sagrađen?", naveo je Krapović u reagovanju.

Prema njegovim riječima zato sada pričamo o rušenju, koje će koštati građane Crne Gore značajno, ako ga ikad bude.

"Umjesto da je sve tada zaustavljeno i da je samo lokacija vraćena u prvobitno stanje. Takođe, poznato je da nelegalna gradnja podliježe krivičnoj odgovornosti, pa molim da javnost bude obaviještena da li je i kada ovaj slučaj procesuiran u skladu sa zakonom. Nadalje, u civilizovanoj zemlji, koja je kandidat za E, objekti ne mogu da se grade i dograđuju gdje i kako kome padne na pamet, ministre, već se to u takvim društvima i državama drakonski i ekspeditivno kažnjava. Ne tražimo da se bilo šta ruši na brzinu, neka se sprovede procedura i zakon do slova i u predviđenim rokovima, ali upozoravamo da smo do tančina upoznati sa predmetom i da ćemo pratiti i obavještavati javnost o ovom slučaju, kao i da nećemo dozvoliti da nelegalni poslovni prostor radi ove sezone", istakao je Krapović

Osvrćući se na navode ministra o "neprimjerenoj hajki", Krapoviće ja kazao da nema nikakvog govora o tome.

"Samo tražimo poštovanje zakona onamo gdje detektujemo da nadležni pokušavaju da to izbjegnu. Sve što sam naveo govori da inspekcija MORT-a ne radi svoj posao kako bi trebalo. Rekao sam da je ovo samo jedan od velikog broja nelagalnih objekata u Budvi i tražimo da se u svim slučajevima jednako postupi u skladu sa zakonom i nećemo odustati od toga. Poslednji dio ministrove izjave je vrlo zanimljiv, mislm na kritike da je „previše mekan prema opštinama u kojima je na vlasti opozicija“ i moram da pitam javno: ko Vas je kritikovao i zbog čega tačno? Šta znači biti „mekan“ prema opozicionim opštinama? Je li ovakav Vaš stav na liniji izjave premijera Markovića u Herceg Novom da bi „ školu radije gradio sa našom upravom“ ? Nisam obaviješten da se u Crnoj Gori opštine klasifikuju i kategorišu mimo zakona i Ustava na „naše“ i „njihove“ . U civilizovanom društvu i državi koja je kandidat za članstvo u EU se zbog ovakvih istupa podnose ostavke. Ako želimo biti članica EU, ako želimo biti liberalna demokratija zapadno-evropskog tipa, onda moramo raditi i ponašati se u skladu sa standardima koji tamo važe. Zamjena teza i demagogija će nas samo dovesti u veće probleme i dalje od svima nam zacrtanog cilja!“, zaključio je Krapović.

Bonus video: