Spinovima vatru gasite

Da su u pitanju “najbrutalnije laži i neistine”, kabinet predsjednika Srbije je imao priliku da kaže i u pitanjima koje su “Vijesti” poslale dan prije objave teksta, ali odgovor nije stigao
2707 pregleda 3 komentar(a)
Selaković (arhiva), Foto: Betaphoto
Selaković (arhiva), Foto: Betaphoto

Nije svih pedeset svjedoka, na koje se poziva generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, spremno da u korist srpskog predsjednika Aleksandra Vučića govori neistinu o situaciji u kojoj je došlo do verbalnog sukoba sa vladikama.

To se i pokazalo na sastanku u crkvenom salonu.

Da su u pitanju “najbrutalnije laži i neistine”, kabinet predsjednika Srbije je imao priliku da kaže i u pitanjima koje su “Vijesti” poslale dan prije objave teksta, ali odgovor nije stigao.

“Vijesti” se nisu bavile odnosom države Srbije i Srpske pravoslavne crkve, a reagovanje samo potvrđuje da nije bilo jedinstvenog stava vladika i da se nastupalo sa drugačijim pitanjima i drugačijim stavovima, koji su i izazvali opisane reakcije.

Ni ostale neprimjerene insinuacije “Vijesti” neće komentarisati, jer ne pristajemo na spin kojim se pokušavaju smiriti strasti u Beogradu, što pokazuje i izbor da se odgovor ne šalje direktno “Vijestima”, već plasira preko agencija.

Bonus video: