Popović: Dokazali smo da Crna Gora ima kapacitet da zajednički napravi velike stvari

Postignuti su značajni i socijalni i ekonomski iskoraci, pa danas građani imaju bolje prilike za kvalitetan život, otvorene granice i povezanost sa Evropom i svijetom ali i velike iskorake u ekonomskom standardu u odnosu na period prije obnove državnosti, kaže se u saopštenju Liberalne partije
699 pregleda 4 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Boris Pejović
Andrija Popović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović čestitao je Dan nezavisnosti svim građanima i građankama Crne Gore.

"Jedan od najznačajnijih datuma moderne crnogorske istorije kada smo svi zajedno potvrdili da se sloboda može izboriti, ne samo puškom, već i perom, demokratijom i voljom slobodnih ljudi, udario je snažne i održive temelje građanske i moderne države", navodi se u saopštenju.

Popović naglašava da su za 13 godina postignuti veliki uspjesi i da Crna Gora ima čime da se ponosi.

"Crna Gora je danas članica NATO alijanse najmoćnijih demokratija svijeta, u predvoriju Evropske unije kao sljedeća članica, država multietničkog sklada i sloge raličitih kultura i tradicija koji smo očuvali. Postignuti su značajni i socijalni i ekonomski iskoraci, pa danas građani imaju bolje prilike za kvalitetan život, otvorene granice i povezanost sa Evropom i svijetom ali i velike iskorake u ekonomskom standardu u odnosu na period prije obnove državnosti", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da slijede veliki izazovi u budućnosti, koji zahtijevaju zajedničke i složne napore svih društvenih, ekonomskih, političkih i drugih aktera.

"Dokazali smo da Crna Gora ima kapacitet da zajednički napravi, za malu državu, velike stvari, i uvjeren sam da će vrijeme pred nama potvrditi našu zrelost i spremnost da se suočimo sa budućnošću. Da je vječna Crna Gora!", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: