Krivokapić: Politikom proširenja lakše do rješenja problema koji opterećuju Crnu Goru

Kako je saopšteno, Krivokapić je iskazao zahvalnost grupi Socijaldemokrata (Viktoru Boštinaru, Tanji Fajon i Knutu Flankeštajnu) na kontinuiranom zalaganju za strateški interes zemalja Zapadnog Balkana
1085 pregleda 5 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.05.2019. 14:26h

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić uputio je odgovor na pismo koje mu je, uoči evropskih izbora, uputila poslanička grupa Socijaldemokrata u Evropskom Parlamentu a u kojem se navodi podrška politici proširenja u susret predstojećim izborima od strane ove političke grupacije na nivou EU, saopšteno je iz SDP-a.

Kako je saopšteno Krivokapić je iskazao zahvalnost grupi Socijaldemokrata (Viktoru Boštinaru, Tanji Fajon i Knutu Flankeštajnu) na kontinuiranom zalaganju za strateški interes zemalja Zapadnog Balkana.

“SDP, kao najdugovječniji i pouzdan partner u porodici evropskih socijalista, uvijek je visoko cijenila napore naših evropskih prijatelja i ideoloških saboraca u razumijevanju izazova sa kojima se susrijeću zemlje regiona Zapadnog Balkana.

Svoje brojne kontakte sa predstavnicima vaše političke grupe uvijek sam koristio da afirmišem evropska stremljenja Crne Gore i da vas zamolim da politiku proširenja držite uvijek visoko na agendi vašeg političkog saveza, koji je jedan od najuticajnijih na nivou EU.

Crna Gora je svjesna svih problema koji je opterećuju, prije svega, u oblastima vladavine prava, slobode medija, funkcionisanja nezavisnih institucija ali je sasvim jasno da će suočavanje sa svim tim problemima biti neuporedivo lakše u ambijentu u kojem će politika proširenja ostati jedna od važnih EU politika.

Predstojeći izbori za Evropski Parlament su važan test zrelosti evropske politike da prevlada izazove sa kojima se suočava i sama EU. Uvjeren sam da će snage koje su svih ovih decenija bile stožer evropskog ujedinjavanja odnijeti ubjedljivu pobjedu na tim izborima i time odaslati pozitivan signal i nama u Regionu.

Uspjeh grupe Socijaldemokrata na izborima za EP biće veliki stimulans i za nas u Crnoj Gori da krenemo u suštinske reforme jer jedino na taj način možemo jačati kredibilitet procesa evropskih integracija od kojeg građani moraju imati opipljivu korist.

SDP, kao jedina partija u Crnoj Gori, skoro tri decenije na čistom evropskom putu, ostaje vaš pouzdan partner i saveznik, uvjerena u superiornost naše zajedničke ideje demokratske, solidarne i socijalno pravedne Evropske porodice”, navodi se u Krivokapićevom pismu evropskim parlamentarcima.

Bonus video: