Milačić: Đukanoviću, 13 godina nakon referenduma i dalje nas dijelite na prijatelje i neprijatelje države

"Crna Gora u njenoj cjelokupnoj velikoj istoriji nije bila manje nezavisna, pa ni u periodu turskih okupacija. Prava Crna Gora će svo svoje biće posvetiti borbi protiv ovakvog stanja, kako bi stvorili istinsku, Njegoševu Crnu Goru, nezavisnu od kriminala i nezavisnu od nametnutih podjela koje su najočitije u unutarpravoslavnom biću", istakao je Milačić
2779 pregleda 4 komentar(a)
Sa sjednice podgoričkog odbora Prave Crne Gore, Foto: Prava Crna Gora
Sa sjednice podgoričkog odbora Prave Crne Gore, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić poručio je sinoć na sjednici te partije u Podgorici da je Crna Gora danas više zavisna nego u periodu turskih okupacija

Kako je saopšteno iz Prave Crne Gore, nakon sjednica inicijativnih odbora u Pljevljima, Beranama, Nikšiću i Budvi, sinoć je održana sjednica te partije u Podgorici, kojom je predsjedavao Milačić.

"Želim kratko da prokomentarišem izjavu Mila Đukanovića povodom dana nezavisnosti da je Crna Gora postala moderna evropska država. Gospodine Đukanoviću, to je neistina. Strane banke, strani proizvodi, strani investitori - to je ono što karakteriše vašu "nezavisnu" državu. Jedino što je odomaćeno kod nas jesu ogromne podjele u društvu koje ste upravo vi stvorili. Danas, 13 godina nakon referenduma, i dalje nas dijelite na prijatelje i neprijatelje države, očito ne želeći da shvatite da i oni koji su 2006. godine glasali za zajedničku državu, nisu ništa manje voljeli Crnu Goru od onih koji su glasali nezavisnu samo su bili za drugačije državno uređenje. Mudra državna politika morala je da pomiri ove dvije Crne Gore, a vi ste ih, i ne prestajete sa time, još više podijelili. Tako se ne stvara stabilna i prosperitetna država. Ako je ovo, kako kažete, moderna evropska država zašto mladi masovno odlaze iz nje? Da li je karakteristika moderne evropske države da više od 100.000 ljudi mjesečno prima manje od 200 eura? Da je javni dug 70% BDP? Da je više od 50.000 nezaposlenih od čega 10.000 visokoškolaca? Da li je to uspjeh, o kojem pričate, vaše generacije. Crna Gora u njenoj cjelokupnoj velikoj istoriji nije bila manje nezavisna, pa ni u periodu turskih okupacija. Prava Crna Gora će svo svoje biće posvetiti borbi protiv ovakvog stanja, kako bi stvorili istinsku, Njegoševu Crnu Goru, nezavisnu od kriminala i nezavisnu od nametnutih podjela koje su najočitije u unutarpravoslavnom biću", istakao je Milačić.

On je dodao da bez jakog podgoričkog odbora, nema ni Prave Crne Gore na državnom nivou.

"Podgorički odbor je na ponos cijeloj partiji. Danas smo, kao i u prethodnim opštinama, usvojili tromjesečni Plan rada i daljeg razvijanja partije, i ja očekujem od ovog odbora formiranje mjesnih odbora u skoro svih 53 mjesne zajednice na području cijele Podgorice. Možda ovo zvuči kao težak zadatak, ali ja zaista vjerujem u vas. Zbog ogromnog terenskog rada koji Prava Crna Gora sprovodi na nivou Crne Gore, ali i zbog lako provjerljivih činjenica, pa i fotografija naših punih sala, iz sveg srca poručujem Prava Crna Gora je postala ozbiljan faktor na političkoj sceni Crne Gore i biće sve ozbiljniji'' , kazao je Milačić.

Predsjednik Inicijativnog odbora Prave u Podgorici , Vladislav Dajković rekao je da "Prava Podgorica raste iz dana u dan".

"Već u ovom trenutku s ponosom mogu reći da smo pokrili 25 mjesnih zajednica (naselja) u Glavnom gradu, a do isteka tromjesečnog Plana rada ćemo, obećavam vam, pokriti i cjelokupnu teritoriju našeg grada. Građani Podgorice neka znaju, dobili ste prave ljude na koje možete računati 24 sata dnevno. Mi naš broj telefona nećemo mijenjati, a vaši problemi su i naši problemi", kazao je Dajković.

Član Predsjedništva Prave Crne Gore Željko Savović, koji je ujedno i predsjednik Tima za praćenje realizacije tromjesečnog Plana rada, istakao je da je srećan što stoji rame uz rame sa mladim ljudima koji u svakom smislu, pa i onom političkom, predstavljaju ideale Njegoševe Crne Gore.

"Okupljenima su se obratili i predstavnik MZ Zagorič Goran Rašović, predstavnik MZ Vranj, Goran Karadaglić, potpredsjednik Savjeta mladih Prave, Miloš Spaić, dok je mandat predsjednika odbora Prave Crne Gore u Zeti, Svetozara Ulićevića, jednoglasnom odlukom potvrđen od strane podgoričkog odbora. Predsjednik Milačić je uručio i plaketu povodom doprinosa partiji gospodinu Vesku Vukanoviću, koji se, u okviru Gradskog odbora, nalazi na čelu MZ Bioči", zaključuje se u saopštenju Prave Crne Gore.

Bonus video: