LOŠE STANJE U OPŠTINI

Kotorska URA: Odblokirati Kotor, građani trpe zbog političke korupcije

“Politikanstvo i partijski interesi koji su ponovo stavljeni ispred interesa građana Kotora je u najkraćem rezime jučerašnjeg kolegija”, saopšteno je iz partije
1242 pregleda 7 komentar(a)
URA Kotor
URA Kotor

Kolegijum predsjednice Skupštine Opštine Kotor, Dragice Perović sa odborničkim klubovima pokazao je da nijedna od partija nije spremna da interese građana Kotora rješava prije sopstvenih političkih interesa, jer kolegijum nije rezultirao zakazivanjem sjednice SO Kotor na kojoj bi se riješio makar dio problema u kojima se našla opština Kotor, ocijenili su danas iz kotorskog odbora URE.

“Politikanstvo i partijski interesi koji su ponovo stavljeni ispred interesa građana Kotora je u najkraćem rezime jučerašnjeg kolegija”, kažu oni.

Navode da je njihov zahtjev na kolegijumu bio da se hitno premoste problemi građana koji trpe najveću štetu blokade rada lokalne uprave u zadnjih mjesec i po dana.

“Zaposleni u lokalnoj upravi ne primaju zarade već gotovo dva mjeseca, jer niko u opštini nema deponovan potpis za realizaciju naloga preko banke. Opštini prijeti isključenje struje jer se računi, iz istog razloga ne mogu platiti, šut i otpad od srušenog hotela Fjord već drugu sezonu dočekuje turiste u Kotoru a opština gubi značajni dio prihoda od naknade za iskorišćavanje kulturnih dobara od strane turističkih autobusa jer se ne može naplaćivati. Isti je slučaj i sa naplatom komunalnih taksi, građani ne mogu aplicirati za postavljanje privremenih objekata jer Plan nije usvojen, a Kotoranima i njihovim gostima prijeti da u potpunosti ostanu bez kulturnih manifestacija ovog ljeta”, naglašavju iz kotorske URE.

Oni poslije kolegijuma navode procjenu da se politička situacija u Kotoru neće razriješiti ni u narednih mjesec dana (a možda ni duže), a želja im je, kako kažu “bila da se na kolegijumu od strane svih političkih aktera shvati ozbiljnost problema i nađe način sazivanja hitne sjednice SO Kotor i ublaže posljedice koje trpe građani ali razumijevanja za tim nije bilo”.

“Skupština je trebalo hitno da održi sjednicu na kojoj bi se našle sljedeće tačke dnevnog reda: Donošenje Odluke o imenovanju lica za deponovanje potpisa kod poslovne banke; Donošenje Plana privremenih objekata; Donošenje Odluke o izmjeni odluke o ekonomskom iskorišćavanju kulturnih dobara; Donošenje Odluke o komunalnim taksama; Donošenje Odluke o privremenoj deponiji građevinskog otpada; Donošenje Programa kulturnih manifestacija i Donošenje budžeta za 2019.”, ukazuju iz kotorske URE.

Zaključuju da bi po ovim tačkama, bez imperativa da budu sve usvojene, svaki od odbornika glasao po svom shvatanju njihove hitnosti donošenja.

Preporučujemo za Vas