REAGOVALI IZ POKRETA

Odupri se: Jedinstveno stojimo iza svega što je Dejan Pejović učinio za proteste

"Podsjećamo SDP da su mnogo oštrije i teže kritike toj partiji, i to na protestima, preko medija i lično lideru SDP-a, uputili dvoje od petoro vođa pokreta Odupri se, ali ta partija nikad nije javno reagovala..."
4002 pregleda 36 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Savo Prelević
Sa protesta, Foto: Savo Prelević

Od ideje o pokretanju protesta do današnjeg dana Dejan Pejović je u pokretu Odupri se, a on je i kreator loga Odupri se, saopšteno je iz tog pokreta.

"Partija u kojoj je uoči prvog protesta Dejan Pejović još bio, Demokratska Crna Gora, kao ni većina ostalih opozicionih stranaka, nije dala podršku našem prvom protestu uoči njegovog održavanja 2. februara. Najavila je da njene vaninstitucionalne aktivnosti počinju za nekoliko mjeseci. Ipak, 2. februara ispred VDT-a došli su svi lideri opozicije, osim lidera SDP-a. Od tada do danas Demokratska Crna Gora bez rezerve podržava proteste. Pokret Odupri se posebno je zahvalan njenim aktivistima i članovima koji masovno i organizovano dolaze na sve proteste, a partiji na izdašnoj finansijskoj pomoći", saopšteno je iz Odupri se.

Navode da je Dejan Pejović 3. februara, "upravo da bi zaštitio pokret Odupri se od manipulacija kakve se sada događaju, odbio da bude lider pokreta i da u njegovo ime izlazi u javnost".

"Prvi put je, nakon upornih zahtjeva pokretača i organizacionog tima, to učinio na posljednjem protestu 21. maja. Sve što je rekao bilo je i ostaje zvanični stav pokreta Odupri se. Podsjećamo SDP da su mnogo oštrije i teže kritike toj partiji, i to na protestima, preko medija i lično lideru SDP-a, uputili dvoje od petoro vođa pokreta Odupri se, ali ta partija nikad nije javno reagovala. Nikakvog razloga nije bilo za ovu zbunjujuću odvojenu polemiku sa Dejanom Pejovićem. On jeste zadržao opozicioni mandat u kotorskom parlamentu, zato što su i vođstvo pokreta i cijeli organizacioni tim, od početka do kraja bili protiv rušenja opozicione koalicije u Kotoru i kršenja Sporazuma o budučnosti na taj ili bilo koji drugi način", navodi se u saopštenju Odupri se.

"Uzalud sad ta partija saopštava kako ne želi da unosi razdor u pokret Odupri se i time ugrozi proteste. Javno iznošenje stava da je Dejan Pejović tokom protesta radio za svoju bivšu partiju, da je govor 21. maja njegov lični stav - jeste pokušaj raskola među organizatorima protesta, na sreću neuspješan. Da ipak ponovimo, pokret Odupri se jedinstveno stoji iza svega što je Dejan Pejović učinio za proteste ili rekao povodom njih. SDP-u i javnosti ostavljamo da ocijene koliko ja ta partija doprinijela protestima Odupri se i poštovanju Sporazuma o budućnosti", zaključuje se.