Nuhodžić: Intenzivna policijska saradnja ključna za stabilnost regiona

Kako je saopšteno iz MUP-a, Nuhodžić i Spasovski su, tokom susreta, razgovarali o konkretnim aktivnostima koje treba preduzeti u borbi protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija, trgovine ljudima i terorizma
271 pregleda 0 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić i Oliver Spasovski, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Mevludin Nuhodžić i Oliver Spasovski, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Ažurirano: 24.05.2019. 14:07h

Intenzivna policijska saradnja od ključnog je značaja za stabilnost i bezbjednost regiona, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

On je danas, nakon zajedničke sjednice vlada Crne Gore i Sjeverne Makedonije, sa makedonskim kolegom Oliverom Spasovskim potpisao Protokol o saradnji između dva ministarstva u oblasti evropskih integracija.

Nuhodžić je kazao da će potpisivanje Protokola doprinijeti jačanju saradnje i poručio da će crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) svoje kapacitete, u dijelu sprovođenja obaveza u okviru poglavlja 23 i 24, staviti na raspolaganje kolegama iz Sjeverne Makedonije.

„Vjerujem da će stručna znanja i naše iskustvo tokom pregovaračkog procesa biti od značaja za kolege iz susjedne Makedonije, kao i da ćemo, kroz ovaj vid saradnje, dodatno unaprijediti razmjenu informacija među institucijama zaduženim za sprovođenje zakona“, rekao je Nuhodžić.

On je kazao da je snažna posvećenost dvije države evropskoj i evroatlantskoj perspektivi rezultirala inicijativima od zajedničkog interesa na polju unutrašnjih poslova.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Nuhodžić i Spasovski su, tokom susreta, razgovarali o konkretnim aktivnostima koje treba preduzeti u borbi protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija, trgovine ljudima i terorizma.

„Bezbjednosni izazovi prelaze granice jedne zemlje i na njih se može odgovoriti samo zajedničkim snagama i saradnjom između država, a Crna Gora i Sjeverna Makedonija u tome služe kao primjer“, poručio je Nuhodžić.

Spasovski je, kako se navodi, iskazao zadovoljstvo saradnjom makedonske i crnogorske policije, koja je važan dio ukupnih bilateralnih odnosa, strateškog partnerstva i povjerenja između dvije države.

„Zajednička sjednica dvije vlade potvrđuje bliske i prijateljske veze Crne Gore i Sjeverne Makedonije, a intenzivna policijska saradnja je od ključnog značaja za stabilnost i bezbjednost Regiona“, zaključio je Nuhodžić.

Bonus video: