Marković u utorak u parlamentu: "Da li će Vlada prekinuti diplomatske odnose sa Rusijom?"

Poslanika Nebojšu Medojevića interesuje kakvi su rizici po mir i stabilnost nakon, kako navodi, politički diktiranih presuda liderima DF-a
2195 pregleda 1 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović

Premijer Duško Marković odgovaraće sjutra u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojšu Medojevića interesuje kakvi su rizici po mir i stabilnost u Crnoj Gori nakon, kako navodi, "politički diktiranih presuda liderima DF-a u izmišljenom i montiranom sudskom postupku za lažni državni udar".

"Da li će Vlada Crne Gore prekinuti diplomatske odnose sa Rusijom nakon presude u kojoj se tvrdi da su državni organi i službe te države učestvovale u pokušaju ubistva tadašnjeg premijera", upitao je Medojević.

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Marta Šćepanović pitaće premijera kako ocjenjuje socijalni dijalog Vlade sa sindikatima i poslodavcima, vezanih za sistemska rješenja koje vlada treba da kreira – zakoni o penzijskom i invalidskom osiguranju, radu, minimalnoj zaradi.

Poslanika Socijaldemokrata Borisa Mugošu interesuje koji su benefiti projekta Socijalni karton za građane i za sprovođenje strukturne reforme sistema socijalne zaštite.

Predstavnik kluba SNP-Demos Miodrag Lekić pita da li je skandalozni korupcionaski čin, u kojem bankar režima nezakinito daje novac funkcioneru DPS-a za izborne potrebe, normalna pojava koja treba da prođe bez posledica za vrh vlasti.

Predstavnik Posebnog kluba poslanika Janko Vučinić pita da li sve češća i masovnija okupljanja lokalnog stanovništav širom Crne Gore, koji brane šume, rijeke jezera i planine, upućuje na to da je vlast izgubila svaki osjećaj za realnost i život građana.

Poslanika Socijaldemokartske partije Raška Konjevića interesuje politika vlade u oblasti racionalizacije javne uprave i činjenica da je 2018. u odnosu na 2017. naplaćeno manje akciza na duvanske proizvode za 20 miliona eura.

Predstavnik kluba manjinskih partija Adrijan Vukasanović pitaće premijera kako, dva mjeseca nakon nemilih događaja, procjenjuje sigurnost Igora Tomkića i njegove porodice.

Bonus video: