URA: Katniću u dokumentarcu "Koverat" iscrtana optužnica za visoke funkcionere DPS-a

Iz URE kažu da "ne gaje iluziju da će Milivoje Katnić išta uraditi povodom svega, jer je nebrojano puta pao na ispitu profesionalizma i pokazao da služi samo interesima privatne države Đukanović“
1744 pregleda 2 komentar(a)
URA
URA

Specijalnom tužiocu Milivoju Katniću u dokumentarnom filmu Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) "Koverat" sinoć je iscrtana optužnica za sve izborne zloupotrebe partije koja je privatizovala državu i njene institucije podredila svojim interesima, ocjenjuju iz Građanskog pokreta URA.

"U nešto više od četrdeset minuta Katnić je mogao da odgleda sav dokazni materijal za podizanje optužnica protiv najviših zvaničnika DPS-a koji su, paradoksalno, zbog svojih kriminalnih aktivnosti, samo napredovali u sistemu kakav je stvoren od strane vladajuće partije. Od Miga Stijepovića i 'Koverte', preko Daliborke Pejović i Zorana Jelića i 'Snimka', pa sve do kriminalnih struktura uvezanih u izborne zloupotrebe DPS-a poput Nasera Keljmendija“, navode u ovoj partiji.

Kažu, da "ne gaje iluziju da će Milivoje Katnić išta uraditi povodom svega, jer je nebrojano puta pao na ispitu profesionalizma i pokazao da služi samo interesima privatne države Đukanović“.

"On će i dalje zarivati glavu i pijesak, dok Migo Stijepović nonšalantno nazdravlja šampanjcem na koktelu povodom Dana nezavisnosti, dok Daliborka Pejović sjedi u klupama u kojima se donose zakoni ove zemlje a Zoran Jelić kontroliše finansije državnih institucija. U tom paralelnom svijetu privatne države Đukanović svako ko ukaže na takvo bolesno stanje biva prokazan i naravno da je državni neprijatelj, ali neprijatelj Đukanovićevog i Katnićevog sistema vrijednosti“, navode u URI.

Dodaju "da budućnost Crne Gore nijesu ni Đukanović, ni Katnić ni njihovi šrafovi poput Stijepovića, Jelića i Pejovićke, već napredna, moderna Crna Gora razvijene Evrope“.

"Država u kojoj pravda neće padati pred „kovertama i snimcima“ i nstitucijama privatizovane države već će se zasnivati pred profesionalnim i jakim sistemom sudske i izvršne vlasti", zaključuju u GP URA.

Bonus video: