Predstavnici garde države Mejn u posjeti MOD i VCG

Delegacija NG Mejn obučavala se za rad na zaštiti informaciono-komunikacionih mreža i procjeni rizika i ranjivosti sistema koji ranije nisu imali priliku da administriraju
204 pregleda 0 komentar(a)
Predstavnici NG Mejn sa predstavnicima MOD i VCG
Predstavnici NG Mejn sa predstavnicima MOD i VCG

Delegacija Nacionalne Garde države Mejn boravila je u sedmodnevnoj posjeti Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

Kako je iz Ministarstva odbrane saopšteno, cilj posjete je bila obuka mješovitog sastava VCG i NG Mejn u reagovanju na ugrožavanja i bezbjednosne izazove iz sajber okruženja.

"Mješoviti timovi obučavali su se na više lokacija VCG i MO na kojima se nalaze informaciono-komunikacioni sistemi, centri i čvorišta veze. Nastavkom dugogodišnje saradnje pripadnici VCG i MO imali su priliku da, u skladu sa postojećim standardnim operativnim procedurama i savjetima pripadnika NG Mejn, prepoznaju i reaguju na različite prijetnje po informaciono-komunikacione sisteme VCG i MO iz sajber okruženja", navodi se u saopštenju ministarstva.

Delegacija NG Mejn, koju je predvodio načelnik J-6 NG Mejn, pukovnik Džefri Bilodo (Jeffrey Bilodeau), sastavljena od oficira, podoficira i vojnika iz rezervnog sastava, obučavala se za rad na zaštiti informaciono-komunikacionih mreža i procjeni rizika i ranjivosti sistema koji ranije nisu imali priliku da administriraju.

Bonus video: