Bulatović: Velika Britanija od početka umiješana u aferu "državni udar"

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić pitaće premijera da li je za njega afera “Koverta” normalna pojava koja treba da prođe bez posljedica za državni vrh
3325 pregleda 8 komentar(a)
Bulatović, Foto: Boris Pejović
Bulatović, Foto: Boris Pejović

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Predrag Bulatović je ocijenio da je Velika Britanija od početka bila umiješana u aferu poznatu kao “državni udar”.

Bulatović je u pitanju ministru vanjskih poslova Srđanu Darmanoviću istakao da je bivši ministar spoljnih poslova Boris Džonson podstakao proces montaže državnog udara protiv lidera DF-a.

“Gotovo svako ročište u sudnici je pratio predstavnik ambasade Velike Britanije što tumačim kao pritisak na sud. Za potrebe glavnog specijalnog tužioca i montaže slučaja informacije su kao dokazi i istina plasirani u britanskim glasilima. Da li ste vi ili ministarstvo od zvaničnika ove zemlje dobijali instrukcije oko procesa”, navodi se u pitanju koje će Bulatović postaviti Darmanoviću tokom premijerskog sata. Dok će Bulatović pitati ministra pravde Zorana Pažina da li se Vlada umiješala u rad pravosuđa kada je pozdravila zatvorske presude liderima DF-a, poslanik Fronta Nebojša Medojević pitaće premijera Duška Markovića koji su rizici po mir i stabilnost zemlje nakon presuda za “državni udar”.

“Da li će Vlada prekinuti diplomatske odnose sa Rusijom nakon presude u kojoj se tvrdi da su državni organi i službe te države učestvovale u pokušaju ubistva tadašnjeg premijera”, navodi se u pitanju.

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić pitaće premijera da li je za njega afera “Koverta” normalna pojava koja treba da prođe bez posljedica za državni vrh.

Jovan Vučurović (DF) pitaće ministra odbrane Predraga Boškovića kakve su prirode vojne vježbe koje će se izvoditi na Sinjajevini, dok će poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević pitati Pažina koliki su ukupni odštetni zahtjevi u slučajevima “Šarić” i “Kalić”, kao i koliko je presuda i u kojim iznosima do sada doneseno.

Bonus video: