Markovića pitaju za Tomkića, sindikate i mir u državi

Vučinić će pitati premijera da li je vlast izgubila svaki osjećaj za realnost i život građana
2852 pregleda 3 komentar(a)
Da li je “koverta” normalna pojava: Marković u Skupštini (arhiva), Foto: Boris Pejović
Da li je “koverta” normalna pojava: Marković u Skupštini (arhiva), Foto: Boris Pejović

Nezavisni poslanik Janko Vučinić pitaće premijera Duška Markovića da li sve češća i masovnija okupljanja lokalnog stanovništva širom Crne Gore, koji brane šume, rijeke jezera i planine, upućuje na to da je vlast izgubila svaki osjećaj za realnost i život građana.

On će to učiniti na premijerskom satu u parlamentu gdje će premijer danas odgovarati na pitanja poslanika.

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Marta Šćepanović pitaće premijera kako ocjenjuje socijalni dijalog Vlade sa sindikatima i poslodavcima, u vezi sa sistemskim rješenjima koje vlada treba da kreira – zakoni o penzijskom i invalidskom osiguranju, radu, minimalnoj zaradi.

Poslanik Socijaldemokartske partije (SDP) Raško Konjević pitaće Markovića kako ocjenjuje politiku Vlade u oblasti racionalizacije javne uprave s obzirom na činjenicu da je 2018. u odnosu na 2017. naplaćeno manje akciza na duvanske proizvode za 20 miliona eura.

Predstavnik kluba manjinskih partija Adrijan Vukasanovićpitaće premijera kako, dva mjeseca nakon nemilih događaja, procjenjuje sigurnost Igora Tomkića i njegove porodice.

Poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojevićpremijera će pitati kakvi su rizici po mir i stabilnost u Crnoj Gori nakon, kako navodi, “politički diktiranih presuda liderima DF-a u izmišljenom i montiranom sudskom postupku za lažni državni udar”.

“Da li će Vlada Crne Gore prekinuti diplomatske odnose sa Rusijom nakon presude u kojoj se tvrdi da su državni organi i službe te države učestvovale u pokušaju ubistva tadašnjeg premijera”, navodi se u njegovom pitanju.

Poslanika Socijaldemokrata Borisa Mugošu interesuje koji su benefiti projekta “Socijalni karton za građane”, dok će poslanik kluba SNP-Demos Miodrag Lekić pitati da li je nezakonito finansiranje DPS-a “normalna pojava koja treba da prođe bez posljedica za vrh vlasti”.

Bonus video: