Krivokapić čestitao Bernardiću na rezultatima na izborima za EP

"Iako suočeni sa brojnim izazovima pokazali ste snagu SDP-a Hrvatske onda kada je to najvažnije i kada je potrebno i za konsolidaciju evropske politike i ubjedljivu pobjedu proevropskih snaga na izborima za Evropski parlament"
1006 pregleda 0 komentar(a)
Krivokapić i Bernardić, Foto: SDP
Krivokapić i Bernardić, Foto: SDP

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić uputio je čestitku predsjedniku SDP Hrvatske Davoru Bernardiću povodom izbornog rezultata te partije na nedavno održanim izborima za Evropski parlament.

"SDP Hrvatske je pokazao snagu i vitalnost i svojim odličnim izbornim rezultatom pokazao da ideja socijaldemokratije ostaje regionalni stub evropske i progresivne politike. Iako suočeni sa brojnim izazovima pokazali ste snagu SDP-a Hrvatske onda kada je to najvažnije i kada je potrebno i za konsolidaciju evropske politike i ubjedljivu pobjedu proevropskih snaga na izborima za Evropski parlament. SDP Crne Gore, kao vaš dugogodišnji ideološki saveznik i partner u evropskoj porodici socijalista i demokrata, uvjeren je da će vaši europarlamentarci u predstojećem periodu snažno promovisati politiku proširenja i time dodatno ohrabriti evropske aspiracije zemalja ovog regiona", naveo je Krivokapić.

Dodaje da su potrebne suštinske reforme i mnogo više pravde u Crnoj Gori i Hrvatskoj "kako bismo osnažili kredibilitet same EU i stvorili novi entuzijazam za politiku evropskih integracija, koja je najbolje sidro za stabilnosti i prosperitet svih zemalja regiona".

"Radujemo se nastavku naše međupartijske saradnje i još jačem povezivanju naših zemalja čiji odnosi su i do sada bili primjer dobrosusjedske saradnje", zaključio je Krivokapić.

Bonus video: