Marković: Još je rano govoriti o predsjedniku DPS

Upitan da li nakon 15 godina od ubistva urednika "Dana" Duška Jovanovića očekuje da se taj slučaj potpuno riješi, on je kazao da je to permanentni institucionalni zadatak, posebno organa za sprovođenje zakona uključujući Tužilaštvo i policiju
4771 pregleda 4 komentar(a)
Marković, Foto: Savo Prelević
Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.05.2019. 16:30h

Premijer Duško Marković kazao je da je još uvijek rano govoriti o tome ko će biti predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) nakon kongresa koji će se održati krajem godine.

On je, upitan da li smatra da Milo Đukanović treba da opet bude izabran za predsjednika partije, kazao da razumije pitanje, ali da je ono neblagovremeno.

"Mi smo donijeli odluku o održavanju kongresa krajem godine, u skladu sa tim je definisana dinamika izbora u partiji na terenu, one se intenzivno sprovode konstituisanjem novih mjesnih odbora, izborom predsjednika mjesnih odbora, pripremom opštinskih konferencija koje treba sve da se okončaju do 29. juna, izbor predstavnika za kongres i sami kongres. U pripremi samog kongresa će se definisati i naš pristup oko kadrovskih rješenja u partiji, u cjelini u partiji i u vrhu partije, tada ćemo vidjeti koja će to kadrovska rješenja biti opredijeljena za rukovođenje partijom u narednim godinama", rekao je Marković novinarima u parlamentu.

Upitan da li nakon 15 godina od ubistva urednika "Dana" Duška Jovanovića očekuje da se taj slučaj potpuno riješi, on je kazao da je to permanentni institucionalni zadatak, posebno organa za sprovođenje zakona uključujući Tužilaštvo i policiju.

"Već sam rekao da nećemo stati dok svi napadi na novinare i imovinu medija ne budu otkriveni i procesuirani. U ovom kontekstu ubistvo Duška Jovanovića je najteži događaj, Vlada će uraditi sve da se do kraja dovede proces. Kao što znate jednim dijelom je doveden, sudski procesuiran. Nema stajanja dok ne pronađemo ne samo one koji su učestvovali u organizaciji ubistva gospodina Jovanovića već ako budemo mogli njihove nalogodavce", kazao je premijer.

Bonus video: