Kongres SDP-a 29. juna na Cetinju

Draginja Vuksanović Stanković će kandidaturu predati do 7. juna
3580 pregleda 11 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Foto: Savo Prelević
Draginja Vuksanović, Foto: Savo Prelević

Kongres Socijaldemokratske partije (SDP), na kome će se birati novi predsjednik, biće odžan 29. juna na Cetinju, saznaju “Vijestima” u toj partiji.

Do juče se još niko nije kandidovao za čelno mjesto, a rok do kada to mogu učiniti je 7. jun. Prema do sada dostupnim informacijama, članica Predsjedništva i poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković predaće svoju kadidaturu, jer prema partijskom Statutu za mjesto predsjednika previđen je princip samokandidovanja.

Da bi dobila podršku Glavnog odbora, poslanica ali i bilo koji drugi pretendent na mjesto predsjednika, treba prethodno da dobije podršku jedne petine članova Glavnog odbora.

Partijsko rukovodstvo preferira jednog kandidata, ali ne spori ni pravo kolegama koje dobiju podršku da se prijave, objašnjeno je “Vijestima”.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić objavio je na sjednici Predsjedništva partije 26. aprila da više nije zainteresovan za mjesto stranačkog lidera, navodeći da time otvara prostor za novu generaciju.

Na vanrednoj sjednici Predsjedništva, koja je sazvana dan nakon smjene gradonačelnika Kotora, Krivokapić je kolege obavijestio da se neće kandidovati za šefa partije, da povlačenjem ostavlja prostor za podmlađivanje stranačkog rukovodstva, ali i preuzima odgovornost zbog dešavanja u Kotoru.

Bonus video: