Vislon: Potrebna ažurnija reakcije Evrope na globalni razvoj

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je u Budvi sa izvršnim potpredsjednikom Atlantskog savjeta Dejmonom Vilsonom
634 pregleda 0 komentar(a)
Đukanović i Vilson, Foto: Predsjednik.me
Đukanović i Vilson, Foto: Predsjednik.me

Potrebna je ažurnija reakcije Evrope na globalni razvoj koji se odvija izuzetnom brzinom, ocijenio je izvršni potpredsjednik Atlantskog savjeta Dejmon Vilson i naglasio značaj politike proširenja.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, razgovarao je u Budvi u okviru 2BS Foruma sa Vilsonom i brojnom delegacijom administracije američkog Senata u okviru programa koji ima za cilj da unaprijedi poznavanje regije Balkana.

Đukanović je istakao značaj kontinuiteta pažnje SAD prema regionu u kojem su, kako je naveo, i dalje suprotstavljena dva politička koncepta, jedan koji želi da balkanska društva uvede u zajednicu evropskih i evroatlantskih vrijednosti, i drugi, koji je okrenut balkanskoj prošlosti.

"Ukazao je i na potrebu nastavka procesa ujedinjenja Evrope, i zajedničku posvećenost snaženju euroatlantizma, kao najboljeg odgovora na politike kojima je glavni cilj rušenje našeg sistema vrijednosti", kaže u saopštenju.

Navodi se da je Vilson je istakao da je impresioniran postignućima koje je Crna Gora ostvarila.

"Upozorio je na potrebu ažurnije reakcije Evrope na globalni razvoj koji se odvija izuzetnom brzinom, i u tom kontekstu naglasio značaj politike proširenja", navodi se u saopšteju.

Vilson je kazao da je Savjet spreman da i dalje snažno podržava pozitivne političke procese i reforme koje treba sprovoditi.

Bonus video: