Stanić: Na stub srama će medicinske sestre, ali neće DPS direktor Zoran Sekulić

"Na stub srama se umjesto nesposobnih ministara, direktora i funkcionera koji su potpisivali garancije za KAP od 126.000.000 eu ili Željezaru od 23.600.000, koje smo platili iz sopstvenog džepa, stavlja portir koji je naplatio 200 eura jer mu je DPS starješina nezakonito umanjio prihode"
86 pregleda 33 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 17.03.2018. 10:57h

Ovih dana iz Vlade stižu informacije i odluke koje pokazuju da se sistem ubrzano urušava i da nas ne može ništa iznenaditi od Demokratske partije socijalista (DPS) i satelitskih partija, saopštio je danas Mirko Stanić, portparol Socijaldemokratske partije (SDP) .

"Taman što smo od Monstata saznali da građani mogu da žive od 2.06 eura, Zavod za zapošljavanje je u januaru mjesecu izbrisao 5.000 nezaposlenih sa biroa i time "efikasno" smanjio nezaposlenost za 10% u jednom mjesecu, što je svjetski rekord. Juče su, međutim, građani dobili ozbiljan razlog da se zabrinu da li u Vladi ponestaje zdravog razuma, jer je objavljen spisak službenika koje je ova država na razne načine oštetila i koji su svoje pravo tražili pred nadležnim organima ove države", istakao je Stanić.

On je dodao da to što nekome nije islaćivan topli obrok, prevoz, prekovremeni rad ili je išao na odmor po 4-5 godina je izgleda puno veći udar na domovinu, nego što je brat premijera zbog greške premijera naplatio 10.500.000 eura navodne štete.

"Glavni grad se nije pridružio gonjenju Miomira Mugoše kojeg je Tužilaštvo okrivilo za zloupotrebu u kojoj je Podgorica oštećena za preko 6.000.000 eura, ali Vlada goni nekog ko je naplatio pošteno zarađenih 85 eura prekovremenim radom. Na stub srama se umjesto nesposobnih ministara, direktora i funkcionera koji su potpisivali garancije za KAP od 126.000.000 eu ili Željezaru od 23.600.000, koje smo platili iz sopstvenog džepa, stavlja portir koji je naplatio 200 eura jer mu je DPS starješina nezakonito umanjio prihode. Na stub srama će medicinske sestre za putne troškove između dva grada, ali neće DPS direktor Zoran Sekulić jer nije sebi pisao odmore, pa sad sam sebe tuži da bi uzeo nove hiljade eura", kazao je Stanić.

Po njegovim riječima, subverzivna poruka Vlade je da su hiljade običnih službenika "neprijatelji države" dok je izgleda za pohvalu postupanje DPS starješina koji su kršili zakone i zbog kojih su službenici branili svoja prava pred nadležnim sudovima.

"Poslije ljekara, umjetnika, NVO aktivista, novinara, opozicionih predstavnika, prosvjetara, kritičara vlasti, sad su "državni neprijatelji" i državni službenici, pa će tim tempom DPS vlada ubrzo krivicu za stanje u društvu prebacivati na vaspitačice u vrtićima. Svi nepošteni i neprijateljski nastrojeni prema državi, osim onih koji su zaradili milione koruptivnim akcijama, namještanjem tendera, berzanskim mahinacijama ili otvorenom pljačkom kao u slučaju drugog čovjeka DPS-a. Poslije promjena koje će uslijediti veoma brzo, na stub srama će oni koji su uništili crnogorsku privredu i proizvodnju, ugasili 60.000 radnih mjesta u proizvodnji, opljačkali Obod, Jugooceaniju, Radoje Dakić, Mješovito, Gornji Ibar, Vukman Krušić, Montenegroekspres, Primorku, Solanu, Taru, Bojanu i stotine sličnih preduzeća. Svi su, slučajno ili ne, danas glavni aktivisti DPS-a i satelitskih partija, a znajući im “lojalnost” na koju se u odluci Vlade pozivaju, red za svjedoka saradnika će biti dug stotinu metara", zaključio je Stanić.

Bonus video: