PORUČIO MU "DA SE NE BOJI I IZAĐE NE CRTU"

Milačić: Đukanoviću, smjenjivost vlasti i gubitak na izborima ništa ne bole, slobodno se kandidujte

"U drugom krugu ću podržati bilo kog kandidata opozicije ukoliko, dakle, osvoji više glasova od mene i prođe u drugi krug, ali isto to očekujem od ostalih opozicionih kandidata ukoliko ja uđem u drugi krug", rekao je Milačić
77 pregleda 97 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 17.03.2018. 13:22h

Kandidat za predsjednika Crne Gore i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić poručio je danas predsjedniku Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću  "da se ne boji, skupi hrabrosti i izađe na crtu". 

"Želim da, kao opozicioni kandidat za predsjednika države, Milu Đukanoviću, poručim da se ne boji, skupi hrabrosti i izađe na crtu. Gospodine Đukanoviću, smjenjivost vlasti i gubitak na izborima ništa ne bole, slobodno se kandidujte, poraz na izborima bila bi vaša najveća politička i ljudska pobjeda i potreba. Ja ću zajedno sa građanima Crne Gore uraditi sve da vam pomognem u tome", poručio je Milačić na današnjoj konferenciji za novinare.

On je istakao da će, u slučaju da ne osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu, u drugom podržati drugog opozicionog kandidata.

"U drugom krugu ću podržati bilo kog kandidata opozicije ukoliko, dakle, osvoji više glasova od mene i prođe u drugi krug, ali isto to očekujem od ostalih opozicionih kandidata ukoliko ja uđem u drugi krug", rekao je Milačić.

Taj način kako kaže, opozicione solidarnosti i transparentnosti, je važan.

"Tako bi birači unaprijed znali ko je u ovoj borbi radi promocije, a ko radi istinskih i dugoročnih promjena u društvu", kazao je Milačić.

Za njega, kako kaže, vremena za gubljenje nema. Smatra ni za ostale kandidate.

"Sada je vrijeme da se potpuno, ujedinjeni u zajedničkom cilju iako u više kolona, što je najbolje rješenje koje podiže izlaznost, naročito na predsjedničkim izborima kada nema rasipanja glasova obrušimo na nedemokratiju oličenu u kandidatu DPS-a, ko god on bio", rekao je Milačić.

Lider Prave Crne Gore pozvao je, kao najmlađi kandidat za predsjednika, svoje, kako je rekao, starije opozicione kolege koje su se već kandidovali i one čija kandidatura se očekuje, na solidarnost, kako bi svi skupa bili na visini istorijskog zadatka i sve svoje snage usmjerili na režim.

Milačić je takođe pozvao ostale kandidate da se u toku kampanje fokusiraju na prezentovanje svojih stavova i programa.

"Pozivam svoje opozicione kolege da se svi skupa fokusiramo na prezentovanje svojih stavova i ideja i da time animiramo, svako za sebe, što veći broj glasača i tako podignemo izlaznost. Vjerujem da je to najbolje što svako od nas može i treba da uradi", zaključio je Milačić.

Preporučujemo za Vas