URA: Kombi pušten na slobodu, dva i po mjeseca bio oduzet bez osnova

"Sad je jasno da kombi nije učestvovao u nikakvoj saobraćajnoj nezgodi već da je akcija hapšenja kombija sprovedena samo sa ciljem da zaustavi performans naše partije"
2300 pregleda 15 komentar(a)
Kombi sa likom Mila Đukanovića, Foto: GP URA
Kombi sa likom Mila Đukanovića, Foto: GP URA

Kombi sa likom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića koji je podgorička policije oduzela prije dva i po mjeseca zbog sumnje da je učestvovao u udesu vraćen je vlasniku.

Kako je danas saopšteno iz Građanskog pokreta (GP) URA, "kombi je pušten na slobodu, dva i po mjeseca bio je oduzet bez osnova".

Kombi šavničkih tablica koristio je tokom protesta GP URA, a na njemu je bila fotografija Đukanovića i poruka "kraj posljednjeg diktatora".

"Nešto više od dva i po mjeseca trajala je predstava policije sa kombijem koji je korišćen u perfomansu naše stranke a koji su u filmskoj akciji oduzeli vlasniku 13. marta ove godine", saopštili su iz GP URA.

Oni kažu da je kombi konačno vraćen vlasniku i da je ustanovljeno da na kombiju nema oštećenja koja bi ukazivala da je njime počinjeno neko krivično ili prekršajno djelo.

"Sad je jasno da kombi nije učestvovao u nikakvoj saobraćajnoj nezgodi već da je akcija hapšenja kombija sprovedena samo sa ciljem da zaustavi performans naše partije. Sve ovo vrijeme vlasniku kombija kršena su ljudska prava zajamčena međunarodnim pravnim aktima kao što je prije svega pravo na rad i egzistenciju. Jer, ponavljamo ovaj kombi vlasnik je koristio za svoj svakodnevni rad a njegovim oduzimanjem pretrpio je ogromnu materijalnu štetu u svom poslovanju", naveli su iz GP URA.

Ističu i da će imajući sve u vidu logičan slijed događaja biti traženje pravnog lijeka za sve ono što je vlasnik kombija pretrpio u prethodnih nešto više od dva i po mjeseca i da će GP URA vlasniku kombija pružiti adekvatnu podršku.

"Jer koristiti državni aparat i institucije u obračunu sa političkim neistomišljenicima je krajnje skandalozno i daleko je od onoga čemu teži Crna Gora u integracionim procesima. Ovo je samo još jedna potvrda da je DPS svoje političke obračune sa našom strankom vodio preko leđa građana. Neće nas zaustaviti represivni i jeftini pokušaji zastrašivanja od strane DPS koji se ponavljaju trideset godina", zaključuje se u saopštenju GP URA.

Bonus video: