"DIREKTNO OŠTETILI BUDŽET PRIJESTONICE"

Cetinjska URA podnijela krivičnu prijavu zbog Njegoševe ulice: Ne prođe dan da se neko ne povrijedi

"Takođe, tražimo da nadležni organi izvrše uvid u cjelokupnu dokumentaciju koja se odnosi na popločavanje ove ulice" , kazao je odbornik GP URA na Cetinju Slavko Šole Janković
1196 pregleda 4 komentar(a)
Janković, Foto: GP URA
Janković, Foto: GP URA

Odbor Građanskog pokreta URA Prijestonice Cetinje podnio je krivičnu prijavu protiv odgovornih lica iz Prijestonice, koja su grad vodila u periodu sanacije Njegoševe ulice 2013. godine, a koji su lošim potezima u vezi ove ulice direktno oštetili budžet Prijestonice, kazao je danas odbornik GP URA na Cetinju Slavko Šole Janković.

On navodi da su odmah nakon popločavanja ove ulice i laici mogli uočiti da se ne radi o kamenu koji je adekvatan za ovo podneblje.

"Pa smo poslije par godina od popločavanja imali nekolike manje rekonstrukcije, dok se danas vrši već druga veća rekonstrukcija Njegoševe ulice. U ovih šest godina svjedoci smo štete koja je direktno pričinjena građanima Cetinja zbog oštećenja na Njegoševoj ulici. Ne prođe jedan dan a da se zbog kratera na toj ulici neko od građana ne povrijedi. Kao posljedicu toga danas imamo i to da je puno građana koji su oštećeni u ovom dijelu, sasvim razumljivo tužilo Prijestonicu. Kako zbog troškova sanacije, tako i zbog štete koje trpe građani, ali i budžet Prijestonice, odlučili smo podnijeti tužbu protiv odgovornih lica iz Prijestonice", naglasio je Janković.

On navodi da u tužbi, između ostalog, traže od Tužilaštva da se izvrši saslušanje bivših čelnika Prijestonice koji su u periodu rekonstrukcije 2013. obavljali dužnosti i učestvovali u ovom projektu.

"Takođe, tražimo da nadležni organi izvrše uvid u cjelokupnu dokumentaciju koja se odnosi na popločavanje ove ulice. Nakon medijskog demanta bivšeg gradonačelnika, a sadašnjeg ministra kulture Aleksandra Bogdanovića, koji je u svom stilu, bezobrazno vrijeđajući inteligenciju svakog građanina rekao da stanje na Njegoševoj ulici nije prouzrokovalo nikakvu štetu po budžet Prijestonice, te da Prijestonica nema veze sa rekonstrukcijom iste, valja se prisjetiti slavodobitnih izjava Aleksandra Bogdanovića sa kraja 2012. godine kada je na "radnom doručku" ponosno uz izgradnju žičare Kotor-Lovćen-Cetinje, najavljivao i sanaciju Njegoševe ulice za 2013. godinu. Takođe, treba se prisjetiti i saopštenja njegovog kabineta u kojima obavještavaju javnost o svakom kvadratu "uspješne" rekonstrukcije kao i sajta Prijestonice gdje i danas kao jedan od najvećih podviga stoji upravo rekonstrukcija Njegoševe ulice. Prepuštamo najgorem i najbeskrupuloznijem gradonačelniku u istoriji ovog grada, poznatijem kao grobaru Cetinja, da se presabere i odluči kada je govorio istinu, tada ili sada", naveo je Janković.

On je poručio da će GP URA kao i do sada nastaviti da štiti interese Cetinja i zahtijevati da se pred licem pravde nađe svako ko je radio protiv interesa i na štetu grada i građana Cetinja.

Preporučujemo za Vas