"Crna Gora prepoznata u Italiji kao kvalitetna investiciona destinacija"

“Marković je informisao sagovornicu o strateškim ciljevima Crne Gore i o odličnim ekonomskim performansama države zahvaljujući Vladinoj politici snažnog ekonomskog rasta i povećanja zaposlenosti”, kazali su iz Vlade
251 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora i Italija njeguju kvalitetne i sadržajne političke i ekonomske odnose i, kao države saveznice, u NATO-u vide prostor za dalje snaženje odbrambene saradnje, ocijenjeno na sastanku premijera Duška Markovića i ministarke odbrane Italije Elizabete Trenta.

Marković je zahvalio Vladi i narodu Italije na podršci tokom procesa priključenja NATO-u, kao i sada u procesu evropske integracije.

On je kao dokaz snažnog partnerstva i bliskih veza istakao značaj usavršavanja crnogorskih oficira na prestižnim italijanskim vojnim akademijama i činjenicu da Italijansko ratno vazduhoplovstvo, sa kolegama iz Grčke, od prošle godine štiti vazdušni prostor Crne Gore.

“Marković je informisao sagovornicu o strateškim ciljevima Crne Gore i o odličnim ekonomskim performansama države zahvaljujući Vladinoj politici snažnog ekonomskog rasta i povećanja zaposlenosti”, kazali su iz Vlade.

U tom kontekstu ukazano je na činjenicu da je Crna Gora prepoznata u Italiji kao kvalitetna investiciona destinacija i ekonomski partner.

“To dokazuju činjenice da dvije države završavaju Podmorski energetski kabl, kao strateški međudržavni projekat, i da u Crnoj Gori posluje veliki broj italijanskih kompanija”, navodi se u saopštenju.

Trenta je informisala premijera Markovića da italijanske kompanije za krupne investicije u Crnu Goru mogu računati na podršku države. Oni su, naveli su iz Vlade, saglasni da je budućnost država Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji i da politika proširenja EU nema alternativu.

Bonus video: